ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα με την Βενεζουέλα υπέγραψε η Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα με την Βενεζουέλα υπέγραψε η Ελλάδα

Υπεγράφη χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στο Καράκας, Μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης της συνεργασίας των δύο φίλων χωρών, ανακοινώθηκε σήμερα, Κυριακή, από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Από ελληνικής πλευράς, το μνημόνιο υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, ενώ από Βενεζολάνικης ο Υφυπουργός Υδρογονανθράκων, Angel Gonzalez.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του μνημονίου που υπεγράφη, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ο αξιωματούχος του ΥΠΕΞ πραγματοποίησε 5θήμερη επίσκεψη στο Καράκας, από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της  Βενεζολάνικης πλευράς, περιλαμβανομένων της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Delsy Rodriguez και του Υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων Asdrubal Chavez.

Στο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της τελετής,  ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top