ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Χατζηγιάννης: Το όραμα του για τον πολιτισμό στην Κύπρο – «Είμαστε σε ένα στάδιο το οποίο είναι ανύπαρκτο»

Μ. Χατζηγιάννης: Το όραμα του για τον πολιτισμό στην Κύπρο – «Είμαστε σε ένα στάδιο το οποίο είναι ανύπαρκτο»

Για τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά το διορισμό του μίλησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης στο OMEGA, στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα».

«Θα ενοχλούσαν τον κάθε άνθρωπο με κοινή λογική και συνείδηση. Εγώ στέκομαι στο ότι η κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη, καλοπροαίρετη ή μη. Για μένα αποτελεί εποικοδομητικό εργαλείο και πάντα έτσι πορευόμουν στη ζωή μου, τις αντιμετώπιζα με αυτοκριτική», είπε συγκεκριμένα.

«Έλειπα καιρό από την Κύπρο αλλά στην Κύπρο ερχόμουν πάρα πολύ συχνά, είναι η οικογένεια μου εδώ. Κατάγομαι από προσφυγική οικογένεια, από την Κερύνεια. Μεγάλωσα εδώ, εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία και μετέπειτα μετέβησα στην Αθήνα όπου ακολούθησα το όνειρο μου. Η σχέση μου με την Κύπρο δεν διαρρήχτηκε ποτέ», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός πολιτισμού μίλησε για το καθεστώς του καλλιτέχνη αναφέροντας ότι στην Ελλάδα έχει ήδη νομοθετηθεί.

«Στην Κύπρο είμαστε σε ένα στάδιο το οποίο είναι ανύπαρκτο, ο καλλιτέχνης δεν έχει νομική υπόσταση, οπότε οφείλουμε να τον κατατάξουμε σε ένα μητρώο και να μην τον λέμε καλλιτέχνη. Καλλιτέχνες είναι ο χειροτέχνης, ο μουσικός, ο χορογράφος, ο σκηνογράφος, οι πάντες. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα καλλιτεχνών που πρέπει να τους δοθεί ο τίτλος. Έχουμε δώσει εντολές να επαναφέρουμε ρήτρες που αφορούν τις κοινωνικές ασφαλίσεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των καλλιτεχνών», πρόσθεσε.

«Αυτό το νομοσχέδιο συζητείται στην Κύπρο 18 χρόνια. Όλοι ακούμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει»

Καταληκτικά ο Υφυπουργός, επισήμανε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε γιατί θέλουμε να εφαρμόσουμε πλήρως τις προεκλογικές εξαγγελίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη, και αυτό είναι στις προτεραιότητες», κάνοντας και λόγο για το τραγούδι αναφέροντας ότι «το τραγούδι είναι η μεγάλη μου αγάπη. Θεωρώ ότι βάζω μια άνω τελεία»

Δείτε το απόσπασμα:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top