ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινές στους δυο κατάδικους για το φόνο του Cidan - Καταθέτουν εις βάρος του βασικού κατηγορούμενου

Ποινές στους δυο κατάδικους για το φόνο του Cidan - Καταθέτουν εις βάρος του βασικού κατηγορούμενου

Ποινές επιβλήθηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε δυο πρόσωπα για τον φόνο του 41χρονου Τουρκοκύπριου Tansu Cidan στην πτέρυγα 1Α των κεντρικών φυλακών στις 27 Οκτωμβρίου.

Οι δυο κατάδικοι-μάρτυρες κατηγορίας είχαν παραδεχθεί πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης, ή επικίνδυνης πράξης και τη χρήση μεθαμφεταμίνης ενώ απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Την ίδια ώρα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε και στους δυο για την κατηγορία πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης . Επιπρόσθετα επιβλήθηκε ποινή 9 μηνών φυλάκισης στον ένα κατηγορούμενο για ναρκωτικά, ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκε 6μηνη ποινή φυλάκισης.

Η απόφαση εστιάστηκε στην παράλειψη να ενεργήσουν για να αποτρέψουν το περιστατικό που επέφερε το θάνατο του 41χρονου Τουρκοκύπριου Cidan, καθώς ήταν μάρτυρες του άγριου ξυλοδαρμού. Ωστόσο στις καταθέσεις τους έφεραν ως δικαιολογία ότι λόγω φόβου δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε πράξη για να αποτρέψουν την τραγική κατάληξη και πρωτοφανή υπόθεση θανάτου μέσα στις φυλακές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αναμένεται και οι δυο να καταθέσουν σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 41χρονος Τουρκοκύπριου Cidan, βρέθηκε νεκρός από συγκρατούμενούς του , μέσα στο κελί του , στις Κεντρικές Φυλακές, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2022, ενώ εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του Cidan βιντεογραφήθηκε-Το e-mail, ο κωδικός και οι φωτογραφίες

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης και τις καταθέσεις, στις 26/10/22 το θύμα εισήλθε εντός άλλου κελιού με τον βασικό ύποπτο να αρχίζει να τον χτυπά μπροστά στα μάτια του 2ου κατηγορούμενου.

Ο βασικός ύποπτος πήρε ένα σκουπόξυλο το οποίο είχε κόψει σε τέσσερα κομμάτια, τα έδεσε μεταξύ τους με ρούχο και χτυπούσε τον Tansu Cidan με αποτέλεσμα το θύμα να αιμορραγεί στο κεφάλι.

Στην συνέχεια, ο βασικός ύποπτος, πήρε το τηλέφωνο του και απαιτούσε από τον Cidan να του πει τους κωδικούς του λογαριασμού του στο gmail αφού υποψιαζόταν ότι υπήρχαν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της συζύγου του με το θύμα.

Λίγο αργότερα εισήλθε στο κελί και ο 3ος κατηγορούμενος, τη στιγμή που ο Cidan δεχόταν βάναυση επίθεση. Ο βασικός ύποπτος, ζήτησε μάλιστα από τον 3ο κατηγορούμενο να βιντεογραφεί τον άγριο ξυλοδαρμό του Cidan.

Στην συνέχεια οι κατηγορούμενοι 2 και 3 μαζί με άλλα πρόσωπα μετέφεραν υποβασταζόμενο το Cidan στο κελί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top