ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η μικρή Ζάχρα και η όψιμη συγκίνηση των likes

Η μικρή Ζάχρα και η όψιμη συγκίνηση των likes

«Γεννήθηκα στο Αφγανιστάν. Το Αφγανιστάν βρίσκεται δίπλα από το Ιράν. Η κουλτούρα εκεί είναι πολύ περίεργη και διαφορετική από όλες τις άλλες χώρες. Σε μια οικογένεια ο άνδρας είναι ο αφέντης του σπιτιού. Έχει όλα τα δικαιώματα, ακόμη και να χτυπάει τη γυναίκα του. Η γυναίκα θεωρείται δούλα των αντρών και ο ρόλος της είναι να υπακούει πάντα τον σύζυγό της χωρίς να αντιδρά, γιατί αν αντιδράσει μπορεί και να τη σκοτώσει.”

H 12χρονη Ζάχρα, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν η οποία σήμερα φοιτά στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου της Λευκωσίας έγραψε την προσωπική της περιπέτεια στην εφημερίδα του σχολείου της. Η ιστορία της, με τον εύγλωττο τίτλο “Η βόμβα που έγινε λουλούδι”, αναδημοσιεύτηκε στον “Φιλελεύθερο” όπου και εξερράγη στα σόσιαλ μίντια: όλοι ήθελαν να μοιραστούν αυτή τη συγκλονιστική, συγκινητική αλλά και εμψυχωτική ιστορία για τη μικρή Ζάχρα που έφυγε από την πατρίδα της για να γλιτώσει τη μανία των Ταλιμπάν και έζησε όλα όσα ΔΕΝ έπρεπε να ζήσει κανένας άνθρωπος πόσο μάλλον ένα 5χρονο παιδί: απειλήθηκε, χτυπήθηκε, τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας, μπήκε σε βάρκα, μπαινόβγαινε σε ιδρύματα και ανάδοχες οικογένειες στην Ελλάδα μέχρι που εγκαταστάθηκε με μία απ’ αυτές στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια μια μια σχετική ηρεμία και σταθερότητα.

Μια ιστορία από τις χιλιάδες που κουβαλούν μαζί τους οι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε κυπριακό έδαφος. Και όλες βουτηγμένες στη βία, τον φόβο και την απόγνωση. Και ενίοτε την ελπίδα.

Όμως πίσω από τα likes, τα shares και τα “μάνα μου ρε” του Facebook κρύβεται η στυγνή, ζοφερή πραγματικότητα της κυπριακής “φιλοξενίας”. Η Ζάχρα είναι παιδί και τα παιδιά, όπως και τα σκυλιά, είναι εγγύηση για την πρόκληση εύκολης, ευκαιριακής και ανέξοδης συγκίνησης. Ακόμα και ο πιο σκατόψυχος μαλάκας μπορεί να κάνει ένα like ή να “λυπηθεί το μωρό”, είναι κυριολεκτικά η ευκολότερη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Και μετά να συνεχίσει να μοιράζει ψόφους και κατάρες στους “λαθρομετανάστες”. Βλέπετε στο μυαλό των περισσοτέρων από δαύτους (όσο διαθέτουν) η Ζάχρα διαχωρίζεται από τους υπόλοιπους. Αυτή είναι όντως προσφυγόπουλο που αξίζει τη λύπηση, τη φιλοξενία ή τα επιδόματά μας (είμαστε και large παναθεμά μας) ενώ όλοι οι άλλοι είναι τεμπέληδες, παράσιτα, ISIS, δολοφόνοι, πράκτορες των Τούρκων, μισθοφόροι που στάλθηκαν για να αλλοιώσουν τον μπολιτισμό μας, να εξισλαμίσουν με το ζόρι το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Νήσου των Αγίων. Να σας θυμίσω μόνο την ιστορία με το κέντρο υποδοχής προσφυγόπουλων στο Ζύγι που δεν έγινε ποτέ γιατί οι κάτοικοι αντιμετώπισαν τα παιδιά σαν... τοξικά απόβλητα που θα προκαλούσαν ζημιά στον τουρισμό.

Αφήστε που το ενδιαφέρον και η συγκίνηση της μάζας επιφυλάσσονται μόνο για τους πρόσφυγες και μετανάστες που πετυχαίνουν, αφομοιώνονται, βαφτίζονται χριστιανοί, κάθονται ήσυχοι, κυκλοφορούν αόρατοι ή βαράνε προσοχές απέναντι στον επιούσιο κυπριακό λαό. Αν αποκλίνουν έστω και ελάχιστα από την ευρέως αποδεκτή νόρμα ή -προς Θεού- δείξουν σημάδια στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς (πχ αγανακτήσουν και αντιδράσουν έντονα απέναντι σε ζωώδεις συνθήκες διαβίωσης) τότε τα likes μετατρέπονται σε κραυγές για απέλαση, φυλακή ή ρίψη στη θάλασσα.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα στοχοποιήσετε πρόσφυγες και μετανάστες, θα ουρλιάζετε με κεφαλαία στα σόσιαλ να τους πετάξουν στη θάλασσα ή θα εργαλειοποιήσετε το μεταναστευτικό για ακροδεξιά πολιτικά οφέλη να ξέρετε ότι  δείχνετε στη μικρή Ζάχρα ένα πρόσωπο χειρότερο από εκείνο των Ταλιμπάν.

Γιατί υποτίθεται πως εμείς είμαστε οι πολιτισμένοι...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top