ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν στην Κύπρο τα βρετανικά μαχητικά Tornado

Παραμένουν στην Κύπρο τα βρετανικά μαχητικά Tornado

Κατά ένα χρόνο θα παρατείνει η Βρετανία τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ με τα οκτώ αεροσκάφη τύπου Tornado, που από πέρυσι πραγματοποιούν επιχειρήσεις ορμώμενα από το Ακρωτήρι.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαγδάτη.

Το σμήνος των Tornado GR4 επρόκειτο να παροπλιστεί τον περασμένο Μάρτιο και να αντικατασταθεί από μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon. Ωστόσο, μετά την έναρξη των επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο με βάση την Κύπρο, ο Πρωθυπουργός Κάμερον είχε ανακοινώσει ότι τα Tornado θα συνεχίσουν να είναι ενεργά έως τον Μάρτιο του 2016.

Τώρα ο κ. Φάλον έδωσε ως ημερομηνία παροπλισμού των αεροσκαφών τον Μάρτιο του 2017, λέγοντας ότι έχουν βοηθήσει τις ιρακινές δυνάμεις να απωθήσουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από θέσεις σε καίριες πόλεις, όπως οι Τικρίτ και Μπαϊτζί. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε αυτό το κρίσιμο επιχειρησιακό τέμπο» συμπλήρωσε ο κ. Φάλον.

Τα αεροσκάφη Tornado που βρίσκονται στο Ακρωτήρι είναι εξοπλισμένα με κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας Paveway και πυραύλους Brimstone. Μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Reaper που επίσης επιχειρούν άνω από το Ιράκ έχοντας ως βάση χώρα της Μέσης Ανατολής, τα Tornado έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.100 εξορμήσεις, εκ των οποίων 250 εξελίχθηκαν σε επίθεση κατά ισλαμιστικών στόχων.

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας απέκλεισε για ακόμα μία φορά την ανάπτυξη δυτικών χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ, σημειώνοντας ότι δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα από την ιρακινή κυβέρνηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top