ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ σε οπλίτες: «Πρέπει να είστε περήφανοι που υπηρετείτε την Εθνική Φρουρά»

ΠτΔ σε οπλίτες: «Πρέπει να είστε περήφανοι που υπηρετείτε την Εθνική Φρουρά»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στο τέρμα της οδού Λήδρας με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Δόξα Κωμοδρόμου.

Κατά την εκεί επίσκεψη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Φυλακίου.

Μιλώντας στους οπλίτες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είμαι εδώ για να σας ευχηθώ Καλή Ανάσταση, αλλά και ως ένδειξη αναγνώρισης της θητείας σας. Η χώρα μας είναι από τις λίγες χώρες όπου υπάρχει ακόμα ο θεσμός της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Παλιά ήταν 26 μήνες, για τους αξιωματικούς 29 μήνες, σήμερα είστε εσείς με θητεία 14 μηνών. Είναι σημαντικό και είναι υποχρέωση από μέρους μας αυτοί οι 14 μήνες να είναι παραγωγικοί», πρόσθεσε.

Θεωρώ, συνέχισε, «ότι είστε σε μια περιοχή, όπου, πέρα από την εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι εθνοφρουροί μας όταν κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά, το να υπηρετείς σε αυτό το σημείο και να βλέπεις απέναντί σου την κατεχόμενη Λευκωσία έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό».

«Απευθυνόμενος σε νέους, στο μέλλον της χώρας μας, θέλω να πω ότι η δική μας προσπάθεια είναι να δημιουργήσουμε τέτοια δεδομένα, τέτοιες συνθήκες που θα είναι σαφώς καλύτερα από αυτά που βιώνουμε εμείς σήμερα. Αυτά για να επιτευχθούν, εκείνο που απαιτείται είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας μας. Για αυτό πρέπει να είστε περήφανοι που υπηρετείτε την Εθνική Φρουρά, συμβάλλετε και εσείς σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Παρά τα προβλήματα, παρά τις δυσκολίες και τις πολλές απογοητεύσεις, είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε, για να δημιουργήσουμε τα δεδομένα που θα μας επιτρέψουν επιτέλους να υπάρχει αισιοδοξία που να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα τόσα χρόνια μετά», επεσήμανε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Αναφέρθηκα στη διάσταση της κατοχής. Υπάρχει και μια άλλη διάσταση που αφορά το γεγονός – αυτό αγγίζει περισσότερο τα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς - ότι είμαστε κράτος μέλος της ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, με τις ασύμμετρες απειλές, την τρομοκρατία, πολλούς άλλους κινδύνους που ένα κράτος οφείλει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας, και όχι μόνο, θα συνεχιστεί. Έχει γίνει σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια, θέλω να αναγνωρίσω τη δουλειά που έγινε και σε πολιτικό και σε στρατιωτικό επίπεδο», υπογράμμισε.

Αυτή η προσπάθεια, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά και σε μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία, οφείλει, και έχουμε την υποχρέωση να έχουμε αποτρεπτική ισχύ».

«Πρέπει να καθοδηγούμαστε από την Ιστορία του τόπου μας. Και θέλω να γνωρίζετε ότι και εσείς με τη θητεία σας και ειδικότερα σε αυτό το φυλάκιο, σε αυτό το τάγμα, γράφετε μέρος της Ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top