ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Αυτό θα πει άμεση δράση, γατάκια!

Αυτό θα πει άμεση δράση, γατάκια!

Στην Κύπρο για να γίνει η δουλειά σου πρέπει να ισχύει κάποιος από τους παρακάτω θεμελιώδεις κανόνες:

- Να γνωρίζεις κάποιον σημαντικό με ή χωρίς θέση ή έστω έναν ασήμαντο μεν αλλά στην κατάλληλη θέση

- Να είσαι επώνυμος

- Να κράζεις στα σόσιαλ

 Αν συνδυάζεις και τα τρία τότε συγχαρητήρια, προφανώς υπάρχει Θεός και είσαι εσύ.

Η Μαρίνα Φιλιππίδου-Θεοχάρους πάντως είναι θεά. Πάντα ήταν αλλά αυτές τις μέρες για έναν επιπρόσθετο λόγο. Με ένα καλοπροαίρετο ποστ με το οποίο ήθελε να ευχαριστήσει την Αστυνομία Κύπρου πρακτικά την έκανε να μοιάζει με κακό sequel της “Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής”, ξέρετε αυτά χωρίς ούτε καν τον Μαχόνι.

Η La Marina όπως είναι γνωστή από την εποχή του έκανε τηλεόραση έχει έναν γάτο, τον Πέτρο (ξέρω αλλά το αφήνουμε ασχολίαστο) που υπερλατρεύει όπως και όλα τα ζώα που έχει στη φροντίδα της. Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πέτρος πυροβολήθηκε με αεροβόλο όχι από τον Ιησού επειδή τον αρνήθηκε τρεις φορές αλλά από τον υπέργηρο γείτονα της Μαρίνας επειδή αφενός ο άνθρωπος είναι psycho και αφετέρου ζει ακόμα στην εποχή όπου μπορούσε να τινάξεις στον αέρα τα μυαλά οποιουδήποτε ζώου πίστευες ότι σε ενοχλούσε ή χαλούσε την αισθητική σου χωρίς να πεταρίσει βλέφαρο. Η Μαρίνα ως έξυπνη γυναίκα πριν προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία στην Αστυνομία, έκανε πρώτα την κίνηση-ματ που κάνει όποιος γνωρίζει καλά τον τόπο όπου ζει: πόσταρε το γεγονός στα σόσιαλ.

Τη συνέχεια την παραθέτω με τα ίδια της τα λόγια όπως τα περιέγραψε σε μεταγενέστερο ποστ (η έμφαση με bold δική μου):

“Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη ήταν το πως χειρίστηκε το θέμα η Κυπριακή Αστυνομία. Μ. Παρασκευή απόγευμα είχα κάνει τη σχετική ανάρτηση (ΣΣ για την απόπειρα δολοφονίας του γάτου της). Μ. Σάββατο, φεύγοντας από τον κτηνίατρο και πριν ακόμα προλάβω να κάνω την καταγγελία μέσα στο ακατάπαυστο τρέξιμο, δέχομαι κλήση από άγνωστο αριθμό. Στη γραμμή είναι ένας ευγενέστατος κύριος ο οποίος μου συστήνεται ως επικεφαλής του τμήματος της Αστυνομίας των Ζώων Λεμεσού και με πληροφορεί ότι για το θέμα έλαβε γνώση ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας από τα ΜΚΔ και έδωσε εντολή όπως αυτό διερευνηθεί άμεσα. Κουνάω το κεφάλι μου και ρωτώ: πρόκειται για αργοπορημένο πρωταπριλιάτικο; Ο άνθρωπος χαμογέλασε και συνέχισε να μου εξηγεί. Αφού με έπεισε και ξεπέρασα το σοκ (το ευχάριστο), εντός μισής ώρας δυο άνδρες του σώματος βρέθηκαν στο σπίτι μας για κατάθεση. To cut the long story short, μέσα σε τρεις ώρες, όχι μόνο περισυνέλλεξαν όλες τις πληροφορίες, αλλά κατάσχεσαν το αεροβόλο όπλο και τα φυσίγγια και είχαν την ομολογία του δίποδου τέρατος στα χέρια τους.

Ο εφτάψυχος Πέτρος ευτυχώς δεν πήγε να συναντήσει τον συνονόματό του Άγιο, έχασε όμως το ένα του μάτι, κάτι που θα ευχόταν να πάει και η Αστυνομία Κύπρου γιατί ως γεγονός καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Και τι όνομα.

Κατ’ αρχάς δεν συζητάμε καν το ότι έπρεπε η Αστυνομία να κινηθεί όπως κινήθηκε. Πολύ σωστά έπραξε, και αν δεν μιλούσαμε για έναν άνθρωπο 90 χρονών, ίσως θα έπρεπε να πέσει βαρύς ο πέλεκυς ώστε να περάσει το μήνυμα ότι το να επιτίθεσαι αναίτια σε ζώο ισοδυναμεί με επίθεση σε άνθρωπο και θα πρέπει να τιμωρηθείς ανάλογα. Πρέπει κάποια δίποδα να αντιληφθούν ότι οι εποχές όπου χτυπούσες ή σκότωνες κάποιο ανυπεράσπιστο οικόσιτο ζώο χωρίς επιπτώσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί - και άργησαν. Άλλο είναι το θέμα. Αυτό που εξοργίζει είναι το ενδιαφέρον, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα που επέδειξαν για το θέμα λόγω του ότι η καταγγέλλουσα είναι επώνυμη. Σημειώστε πως η Μαρίνα δεν πρόλαβε καν να προβεί σε επίσημη καταγγελία, είδε ο Αρχηγός το ποστ της Μαρίνας -προφανώς είναι fan- και έδωσε λέει εντολή να διερευνηθεί άμεσα!

Της -άσημης- Ανδριάνας Νικολάου της πήρε 17 χρόνια να δικαιωθεί για τη δολοφονία του γιου της που βαφτίστηκε “ατύχημα” - κι ακόμα τρέχει η γυναίκα γιατί αληθινή δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί. Και απ’ ότι φαίνεται εξακολουθεί να έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Να θυμηθούμε τα θύματα του Μεταξά που για τους μπάτσους ήταν στα κατεχόμενα “γιατί έτσι κάμνουν τούτες” ενώ στην πραγματικότητα σάπιζαν μέσα σε βαλίτσες στον πάτο της Κόκκινης Λίμνης; Για τον χειρισμό του βιασμού της 19χρονης Αγγλίδας στην Αγία Νάπα που έμοιαζε να βγήκε κατευθείαν από το πρώτο επεισόδιο της σειράς Unbelievable του Netflix; Για το μυστηριώδες τροχαίο της Λεμεσού με τον έναν νεκρό που παραμένει ανεξιχνίαστο από το 2012; Για τον βάναυσο σύζυγο της Χριστίνας Καλαϊτζίδου που βγήκε από το Τμήμα για να καπνίσει και τον... έχασαν για να δολοφονήσει τη γυναίκα του λίγες μέρες μετά; Για όλα εκείνα τα “δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”, “τράβα πίσω στον άντρα σου και υπόσχεται πως δεν θα το ξανακάνει” και “μήπως του κουνήθηκες και συ λιγάκι;” που άκουσαν οι... μη-επώνυμες καταγγελίες; 

Ίσως πάλι ο Αρχηγός να νόμιζε πως ο γάτος υπήρξε συμφοιτητής του Μιχαλάκη στο Trinity Southern University of Texas και σου λέει μη μπλέξουμε και με το Προεδρικό τώρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top