ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στιούαρτ σε Τατάρ: «Έρχεται μια πολύ σημαντική περίοδος στο Κυπριακό»

Στιούαρτ σε Τατάρ: «Έρχεται μια πολύ σημαντική περίοδος στο Κυπριακό»

Στην έναρξη μιας πολύ σημαντικής περιόδου κατά την οποία υπάρχει η ελπίδα «να επιτύχουμε κάποια πρόοδο στο Κυπριακό πρόβλημα», αναφέρθηκε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, στη συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ.

«Μόλις είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ. Έχω παροτρύνει και τις δύο πλευρές να λάβουν υπόψη τους την έναρξη μιας πολύ σημαντικής περιόδου, κατά την οποία ελπίζουμε να επιτύχουμε κάποια πρόοδο στο Κυπριακό πρόβλημα», ανέφερε μετά τη συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη ο διπλωμάτης του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο Στιούαρτ ανέφερε πως «εδώ και πολλούς μήνες γίνονται εκλογές που αποσπούν την προσοχή των περιφερειακών και τοπικών παραγόντων. (Μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία θα υπάρξει μια νέα) περίοδος σχετικής ηρεμίας που αποτελεί ευκαιρία. Νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες".

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ρόλο της ΕΕ, ο διπλωμάτης του ΟΗΕ επεσήμανε ότι «θεωρούμε ότι η ΕΕ είναι ένας σημαντικός εταίρος μας στην Κύπρο και είναι σημαντικό να διαδραματίσει (η Ένωση) εποικοδομητικό ρόλο (στο Κυπριακό)».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top