ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος σάλος με διορισμό στο Προεδρικό – Πώς απαντά στο «Τ» κυβερνητική πηγή

Νέος σάλος με διορισμό στο Προεδρικό – Πώς απαντά στο «Τ» κυβερνητική πηγή

Νέος σάλος που σε αφορά σε διορισμό προσώπου στο Προεδρικό Μέγαρο, ξέσπασε από το πρωί της Τρίτης (16/5), μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στο κονδύλι εργοδότησης των Συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνεται και μία αισθητικός ως γραμματειακό προσωπικό.

Όπως αναφέρει η «Αλήθεια», η συγκεκριμένη συνεργάτης εργοδοτείτο στο επιτελείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, κατά την προεκλογική περίοδο, επίσης, ως εκτελούσα χρέη γραμματειακής υποστήριξης.

Πώς απαντά το Προεδρικό

Τον εν λόγω διορισμό, πάντως, επιβεβαίωσε στο ThemaOnline και κυβερνητική πηγή, η οποία, την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι μετά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, την περασμένη εβδομάδα και τα όσα συναποφασίστηκαν, όλα τα συμβόλαια των Συνεργατών στην Προεδρία, τα Υπουργεία και Υφυπουργεία επαναξιολογήθηκαν στην βάση των κριτηρίων που υπάρχουν για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όσοι Συνεργάτες δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια, μετά από την επαναξιολόγησή τους θα τερματιστεί ή και τερματίστηκε ήδη η συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο για το οποίο προκλήθηκε ο νέος σάλος, η ίδια πηγή επανέλαβε ότι αφότου επαναξιολογηθεί, εάν δεν πληροί τα κριτήρια θα αποδεσμευτεί, αφήνοντας, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο η εν λόγω κυρία να έχει ήδη αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο.

Πάντως, όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, η συγκεκριμένη κοπέλα είχε καθήκοντα βοηθού γραμματειακού προσωπικού, να βοηθά σε εκδηλώσεις και να απαντά τηλέφωνα, με μεικτό ετήσιο μισθό €12.000.

Σύντομα το νομοθετικό πλαίσιο για Συνεργάτες

Υπενθυμίζεται πως, την Παρασκευή, 12 Μάιου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία συμφώνησε με την Επίτροπο Νομοθεσίας, Λουΐζα Ζαννέττου, όπως ετοιμαστεί το ταχύτερο δυνατό νομοθετικό πλαίσιο για συνεργάτες στην Προεδρία, τα Υπουργεία και Υφυπουργεία, όπως ισχύει και για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, καθώς και στη βάση των συστάσεων της Επιτροπής GRECO.

Το εν λόγω νομοθετικό πλαίσιο, αναμένεται να είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες και δεν αποκλείεται εντός Ιουνίου να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση και κατάθεση στη Βουλή για ψήφιση.

Τι λέει η Ελεγκτική Υπηρεσία

Πάντως, για το όλο θέμα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι, επιβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία έχει ενώπιον της καταγγελία για πρόσληψη αισθητικού στο Προεδρικό, η οποία φαίνεται ότι εκτελεί χρέη γραμματειακού προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, εξετάζεται η συγκεκριμένη καταγγελία που ακούστηκε τις τελευταίες μέρες, ενώ τόνισε πως υπάρχει μια κατάχρηση του θεσμού των διορισμών και είπε ακόμη ότι θα πάνε για να δουν ποιοι εργοδοτούνται ως σύμβουλοι ή συνεργάτες στο Προεδρικό.

Ανέφερε, επίσης, πως θα εξεταστούν τα καθήκοντα και οι μισθοί, αλλά και τα συμβόλαια, ενώ ερωτηθείς αν η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει κατάλογο με τους συνεργάτες του Προέδρου, ο κ. Πετρίδης απάντησε ότι, έχουν στα χέρια τους κάποια ονόματα και τόνισε πως: «δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top