ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουλουσί Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο»

Χουλουσί Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο»

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, στην Κύπρο», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για απειλή». Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε πως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει νέος διάλογος μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNTürk ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «ενώ διάγουμε μια τέτοια περίοδο, είναι πραγματικά ατυχές να βγαίνει κάποιος από εκεί και να κάνει τέτοιες δηλώσεις, για Πόντο κλπ. Αν εσύ προβαίνεις σε τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες, τότε κι εμείς θα πούμε άλλα».

«Τι έκαναν στην Ανατολία, τις σφαγές του 1919-1922, τη σφαγή της Τριπολιτσάς. Δηλαδή το πράγμα ξεφεύγει. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να μην μπαίνουμε σε τέτοια θέματα, να μην μιλάμε για αυτά, ας αφήσουμε τους ιστορικούς να κάνουν αυτό που είναι να κάνουν. Αυτό που εμείς προτάσσουμε είναι ο αμοιβαίος διάλογος», πρόσθεσε.

Για το Αιγαίο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «το λέμε ξανά και ξανά. Τα προβλήματα στο Αιγαίο δεν είναι απλά προβλήματα. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί άμεσα και ανά πάσα στιγμή. Επομένως, ας συστήσουμε αντιπροσωπείες και ας συζητήσουν για αρκετό διάστημα. Ας αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν και να βρουν λύσεις».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων, Ελλάδας και Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «μιλήσαμε και είπαμε μετά τις εκλογές να ξεκινήσουμε ξανά αυτές τις συνομιλίες, να συνεχίσουμε τις επαφές μας και να λύσουμε τα προβλήματά μας με πολιτισμένο τρόπο μέσω διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Αλλά, πρόσθεσε, «ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη μία τέτοια διαδικασία, έκαναν δηλώσεις για προεκλογικούς λόγους. Αυτό είναι πολύ λάθος και απαράδεκτο. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Τις απορρίπτουμε σφόδρα, δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια τώρα. Όπως πάντα λέμε, ας υπάρξουν ομάδες εργασίας για το αρμενικό ζήτημα, το ελληνικό ζήτημα. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα καταφέρουν επ’ ουδενί να μας φιμώσουν με τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς ή να μας τους επιβάλλουν ή να επηρεάσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη».

«Με τέτοιου είδους δηλώσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να καθυστερήσουν τη διαδικασία και τις αμοιβαίες συμφωνίες. Μπορούν να προκαλέσουν ζημία. Πάντα λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Πάντα λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας», σημείωσε.

Πάντα λέμε, είπε, «ότι είμαστε υπέρ των διεθνών διαπραγματεύσεων και των ειρηνικών μεθόδων για την επίλυση των προβλημάτων. Αλλά αυτό που λέμε επίσης είναι ‘μην το παρεξηγήσετε, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αδυναμία, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το σφετερισμό των δικαιωμάτων μας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, στην Κύπρο. Δεν πρόκειται για απειλή'».

Για το ευρωπαϊκό αντι-πυραυλικό σύστημα SAMP-T, ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι «μετά τις εκλογές, θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρό μας και με τα αρμόδια υπουργεία μας και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, ώστε αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί λίγο περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από εδώ».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε σοβαρή κατάσταση ο Στρατιωτικός που τραυματίστηκε σε τροχαίο – Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Πανικός από τους Ομονοιάτες - Ουρές τα αυτοκίνητα μέχρι το ΓΣΠ - Φωτογραφίες και Βίντεο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top