ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18 εκτάρια δασικής γης κατέκαψε η πύρινη λαίλαπα στις τρεις φωτιές της Λεμεσού

18 εκτάρια δασικής γης κατέκαψε η πύρινη λαίλαπα στις τρεις φωτιές της Λεμεσού

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Τμήματος Δασών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και ομάδας της ΕΜΑΚ απετράπησαν τα χειρότερα στις τρεις εστίες φωτιάς στην Επαρχεία Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον εκτελών χρέη εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκου Λογγίνου οι εστίες φωτιάς (10/08) κατέκαψαν συνολικά 18 εκτάρια δασικής γης και άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεση των φωτιών επιστρατεύτηκαν περίπου 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπως και του Τμήματος Δασών, ενώ εκμισθώθηκαν και τα ελικόπτερα του Τμ. Δασών όπως και της Αστυνομίας.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Λογγίνος, η Πυροσβεστική σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών έχουν αρχίσει τη διεξαγωγή έρευνας για τα ακριβή αίτια των Πυρκαγιών. Συμφώνα με τα όσα μας τόνισε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι φωτιές να τέθηκαν από ανθρώπινο παράγοντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γρήγορη επέμβαση του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν 6 μποφόρ!

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών συνέδραμε και ομάδα της ΕΜΑΚ , μονάδες Πυρόσβεσης από άλλες επαρχίες, ενώ παρασχέθηκε και βοήθεια από αγροτικούς σταθμούς .

Ι.Μάντζιηπα 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top