ΕΛΛΑΔΑ

Άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο

Άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο

Σε ανοδική τροχιά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο της επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των δανειστών για το νέο πακέτο βοήθειας, ενώ μείωση παρατηρήθηκε και στο κόστος δανεισμού.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των 700 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 702,50 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,78%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,88 εκ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,68%.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+6,37%), των Τηλεπικοινωνιών (+3,79%), της Υγείας (+3,51%) και των Τροφίμων (+2,44%).

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ροΐτερς, οι αποδόσεις των διετών ομολόγων έπεσαν κατά 4%, στο 15,27%, ενώ τα δεκαετή ομόλογα έπεσαν κατά 70 μονάδες βάσης, στο 10,50% περίπου.

Εξάλλου, στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,14% και διαμορφώνεται στα 1,1034 δολάρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top