ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΠΟΑΣ

Για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΠΟΑΣ

Για άδικη και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Κυβέρνησης κάνει λόγο η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρο, στην οποία αναφέρεται σε αποκλεισμό της από τις διεργασίες συνομολόγησης πλαισίου συμφωνίας για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι συνειδητά έχετε αποκλείσει την Ομοσπονδία μας από το διάλογο, για συνομολόγηση πλαισίου συμφωνίας για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», αναφέρει η ΠΟΑΣ στην επιστολή, προσθέτοντας πως «παρά τις υποσχέσεις, τόσο του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και τις δικές σας, καθώς και άλλων στελεχών της Κυβέρνησης, τελικά ακολουθήσατε την πεπατημένη, αποκλείοντας ένα σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για λόγους που δε θέλετε να μας εξηγήσετε».

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κύριε Υφυπουργέ, η Ομοσπονδία μας διατηρεί νόμιμα συντεχνίες στους πλέον ουσιώδεις οργανισμούς δημόσιας ωφέλειας (Αρχή Τηλεπικοινωνιών, Αρχή Ηλεκτρισμού, Αρχή Λιμένων, Συμβούλια Υδατοπρομήθειας, Τοπική Αυτοδιοίκηση και αλλού) οι οποίες εκπροσωπούν πέραν του 20% των εργαζομένων στους πιο πάνω Οργανισμούς. Αυτό το ποσοστό των εργαζομένων δικαιούται και πρέπει να εκπροσωπείται και να διαβουλεύεται για τη συνομολόγηση των συλλογικών τους συμβάσεων» συνεχίζει η επιστολή.

Εσείς, προσθέτει η ΠΟΑΣ, «φαίνεται ότι έχετε αποφασίσει ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση, στη διαβούλευση και στις διεργασίες για ανανέωση των συλλογικών τους συμβάσεων. Εσείς κρίνατε, κύριε Υφυπουργέ, ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν και να εφαρμόσουν οτιδήποτε συμφωνηθεί, στην απουσία της ΠΟΑΣ, με άλλες Οργανώσεις, κάποιες εκ των οποίων ίσως να εκπροσωπούν μικρότερο αριθμό εργαζομένων. Είναι δυνατό αυτό να θεωρείται ότι μπορεί να είναι σωστές και υγιείς εργασιακές σχέσεις;» διερωτάται η συντεχνία.

Σημειώνει ότι «είναι αναγκασμένη να αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο που θα αποφασίσουν τα συλλογικά της όργανα» και «ως πρώτο μέτρο αυτή η άδικη και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Κυβέρνησης θα καταγγελθεί στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και αλλού».

«Εν κατακλείδι, να σας υπενθυμίσουμε ξανά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής σας, προεξάρχοντος του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, για το αυτονόητο της ισότιμης αντιμετώπισης της Ομοσπονδίας μας σε σχέση με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες. Διερωτόμαστε τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να εφαρμόσετε κάτι τόσο αυτονόητο» καταλήγει η επιστολή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top