ΚΟΣΜΟΣ

Μειώνεται η εμπιστοσύνη για επενδύσεις στην Γερμανία

Μειώνεται η εμπιστοσύνη για επενδύσεις στην Γερμανία

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών σημείωσε απότομη πτώση τον Αύγουστο στη Γερμανία λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας που παρατηρείται και η οποία θολώνει κάπως τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης σύμφωνα με κύρια έρευνα την Τρίτη.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης του οικονομικού ινστιτούτου ΖΕW, ο οποίος παρακολουθείται ευρέως, σημείωσε πτώση της τάξης των 4,7 μονάδων στις 25 μονάδες, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ινστιτούτου.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά μηνιαία πτώση, καθώς οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών FactSet εκτιμούσαν ότι θα υπήρχε άνοδος αυτό το μήνα στις 31,5 μονάδες.

«Η γερμανική οικονομική μηχανή συνεχίζει να δουλεύει σταθερά. Ωστόσο, υπό το φως των υφιστάμενων γεωπολιτικών και παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων μια σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία μεσοπρόθεσμα είναι απίθανη», ανέφερε ο Πρόεδρος του ινστιτούτου Κλέμενς Φουέστ.

Γι αυτό η οικονομική εμπιστοσύνη έχει σημειώσει πτώση, πρόσθεσε.

Για σκοπούς της έρευνας, οι αναλυτές και οι θεσμικοί επενδυτές απαντούν σε ερωτήματα του ZEW σχετικά με το πώς αξιολογούν τώρα την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία, καθώς και τις προσδοκίες τους για τους επόμενους μήνες.

Ο υπό-δείκτης που μετρά την άποψη των ερωτηθέντων για την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία τώρα, βελτιώθηκε σε κάποιο μικρό βαθμό τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο 1,8 μονάδες στις 65,7 μονάδες.

Οι οικονομολόγοι ανέφεραν ότι η σχετική ανάπαυλα που σημειώθηκε στην ελληνική κρίση δεν καθησύχασε τους Γερμανούς επενδυτές.

«Η πτώση του δείκτη εμπιστοσύνης επενδυτών καταδεικνύει ότι παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών της, οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την ανάκαμψη της Γερμανίας», είπε ο Τζέιμς Χάουατ της Capital Economics.

Πρόσθεσε ότι «η πτώση του δείκτη αντικατοπτρίζει τα υποτονικά πρόσφατα στοιχεία για τη δραστηριότητα, περιλαμβανομένης της βιομηχανικής παραγωγής και του PMI, που υποδηλοί ότι η γερμανική ανάκαμψη δεν θα αυξήσει ρυθμούς κατά πολύ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top