ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Θα στηρίξει την τελική απόφαση της Βουλής για μειωμένο ΦΠΑ στην αγορά πρώτης κατοικίας στην ΕΕ

ΥΠΟΙΚ: Θα στηρίξει την τελική απόφαση της Βουλής για μειωμένο ΦΠΑ στην αγορά πρώτης κατοικίας στην ΕΕ

Την τελική απόφαση της Βουλής για μειωμένο ΦΠΑ στην αγορά πρώτης κατοικίας στηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικων, «το θέμα επιβολής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5% στην απόκτηση πρώτης κατοικίας στα πλαίσια άσκησης κοινωνικής πολιτικής απασχολεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια την Κυβέρνηση, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την κοινωνία».

«Σταθμίζοντας τους κινδύνους από το γεγονός ότι από τον Ιούλιο του 2021 η Κύπρος έλαβε επιστολή παράβασης, η Κυβέρνηση μας από τις πρώτες μέρες έβαλε στις προτεραιότητες της το θέμα. Με πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών άρχισαν εντατικές επαφές και διαβουλεύσεις, τόσο με την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τη Βουλή, ώστε να υπάρξει μια κατάληξη προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά πάντοτε στο πλαίσιο των συγκεκριμένων διατάξεων της κοινοτικής οδηγίας. Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένη Πρόταση η οποία είχε και τη συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, η Κυβέρνηση ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Οικονομικών είχε αναπτύξει ένα εποικοδομητικό μεσολαβητικό ρόλο ώστε να υπάρξει μια κατάληξη», επεσημαίνει το ΥΠΟΙΚ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει το γεγονός ότι, και με τους χειρισμούς της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών υπήρξε σχεδόν ομόφωνη ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Στη βάση αυτών των δεδομένων, η Κυβέρνηση θα στηρίξει την τελική απόφαση της Βουλής ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύοντας στην αποδοχή της, αλλά και στην αποκατάσταση μιας χρόνιας στρέβλωσης, στο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα της απόκτησης κατοικίας», αναφέρεται καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top