Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου – Προτάσσει 12 λόγους

Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου – Προτάσσει 12 λόγους

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, αναμένεται να υποβάλει σήμερα (9/6), μέσω του δικηγόρου του, Γιάννη Πολυχρόνη, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πολυχρόνης, η έφεση θα εστιάζεται σε 12 λόγους. Ένας από τους βασικότερους λόγους έφεσης που προβάλλονται, προσθέτει, είναι η παραβίαση του δικαιώματος να έχει δίκαιη δίκη, λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησης από την ημερομηνία της ισχυριζόμενης διάπραξης μέχρι τη δίωξη του και την εκδίκαση της υπόθεσης, καθότι αδυνατούσε να εξετάσει μάρτυρες επί πρωτογενούς μαρτυρίας επειδή είτε απεβίωσαν είτε δεν θυμούνταν. Από την άλλη, υπογραμμίζει, αδυνατούσε να κλητεύσει ουσιαστικούς μάρτυρες διότι και αυτοί είτε απεβίωσαν, είτε πάσχουν από άνοια.  

Υπενθυμίζεται ότι, την 1η Ιουνίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, μία απόφαση, ωστόσο, που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Θα είμαι υποψήφια στις Προεδρικές» – Νέα δεδομένα στον ΔΗΣΥ

Αννίτα Δημητρίου: «Θα είμαι υποψήφια στις Προεδρικές» – Νέα δεδομένα στον ΔΗΣΥ

Τη δική της υποψηφιότητα για τις Προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, λίγες ώρες μετά την εξαγγελία του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι θα διεκδικήσει επίσης την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE