ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: «Η διασπορά παίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες μας για λύση»

ΥΠΕΞ: «Η διασπορά παίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες μας για λύση»

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου στο κτίριο της Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ομοσπονδία, ο Δρ Κόμπος είπε πως ενημέρωσε τους Βρετανούς συνομιλητές του κατά τις υπόλοιπες επαφές στο Λονδίνο για τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση, στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο του Ο.Η.Ε. και με ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων πάνω στο εθνικό ζήτημα και συζήτηση τρόπων πιο εντατικής προβολής του Κυπριακού και διαφώτισης των κέντρων λήψης αποφάσεων του ΗΒ.

Σημειώθηκε επίσης ότι η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να παραλληλιστεί με τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα, ενισχύοντας τα δίκαια κυπριακά αιτήματα μεταξύ όσων υποστηρίζουν την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι επιπλοκές που δημιούργησε το Brexit στην ομογένεια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά παροικιακά σχολεία.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της Χ. Καραολής, οι Αντιπρόεδροι Α. Παπαευριπίδης (Πρόεδρος ΠΟΜΑΚ) και Μ. Έλληνας, η Γενική Γραμματέας Α. Μιχαηλίδη, τα μέλη του Εκτελεστικού Α. Πάτσαλος (Πρόεδρος ΝΕΠΟΜΑΚ ΗΒ) και Χ. Τιούτον (Πρόεδρος ΝΕΠΟΜΑΚ Global) και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Α. Καραολής.

Παρόντες ήταν επίσης ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου Α. Κακουρής, ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής Σ. Μιλτιάδης, ο Γενικός Πρόξενος Οδ. Οδυσσέως, η Πολιτική Σύμβουλος Μ. Δημητρίου και η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Δ. Χριστοδούλου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την ηγεσία της Ομοσπονδίας «για τη θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα συζήτηση». Στη συνέχεια είπε ότι «η διασπορά παίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειές μας για λύση επανένωση του νησιού μας. Η Κύπρος είναι ευγνώμων για την υποστήριξή σας και συμμετοχή σας στους πολύχρονους αγώνες της».

Κλείνοντας είπε πως «προβλέπει στη στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία προς όφελος της χώρας μας και όλων των Κυπρίων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΕ: Εκφράζει ανησυχία για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΕ: Εκφράζει ανησυχία για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις αναφορές για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων, μέσα και γύρω από τις ιατρικές εγκαταστάσεις των νοσοκομείων Nasser και Al Shifa στη Γάζα, όπου βρέθηκαν θαμμένοι εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top