ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μάστιγα οι εγκαταλείψεις άγριων ζώων στον δρόμο

Θεσσαλονίκη: Μάστιγα οι εγκαταλείψεις άγριων ζώων στον δρόμο

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι εγκαταλείψεις άγριων ζώων σε πάρκα ή στον δρόμο. Σύμφωνα με την κα Ελευθερία Βεκίλογλου, ιδρυτικό μέλος Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων, υπάρχει πλέον σοβαρό ζήτημα με όσους παίρνουν τέτοια ζώα στο σπίτι τους, όπως φίδια, ιγκουάνα, πύθωνες, και στη συνέχεια τα βαριούνται και τα εγκαταλείπουν. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις, όπως είπε, που ιδιοκτήτες ενός εξωτικού είδους προειδοποίησαν την συγκεκριμένη ομάδα ότι ή θα πάρουν το ζώο να το περιθάλψουν ή αλλιώς θα το αφήσουν στον δρόμο.

Τα είδη αυτά, συνέχισε η κα Βεκίλογλου, πωλούνται νόμιμα σε pet shop, δεν υπάρχει όμως καμία πρόβλεψη από τον νόμο για το τι θα γίνει μετά, εάν κάποιος αποφασίσει να τα αφήσει. Όπως επισήμανε, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση αυτών των ζώων, να γίνει υποχρεωτικό το τσιπάκι. “Είναι εύκολο να έχεις ένα τέτοιο ζώο σε γυάλα και να το ταΐζεις μία φορά τον μήνα, ωστόσο, πολλούς κάποια στιγμή αυτό τους κουράζει, καθώς, αν μην τι άλλο, είναι ευθύνη και δεν είναι και κάτι οικείο στον δικό μας πολιτισμό, κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Βεκίλογλου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top