ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση καμικάζι με νεκρό υπουργό στο Πακιστάν

Επίθεση καμικάζι με νεκρό υπουργό στο Πακιστάν

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Παντζάμπ, της πολυπληθέστερης επαρχίας της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Μούστακ Σουχέρα, αρχηγός της Αστυνομίας της επαρχίας: «Στην επίθεση συμμετείχαν δύο καμικάζι. Ο ένας βρισκόταν στο εξωτερικό της περίφραξης, ενώ ο άλλος είχε τρυπώσει στο εσωτερικό του κτιρίου και πυροδότησε τα εκρηκτικά μπροστά από τον υπουργό.

 Όταν ο καμικάζι έξω από το κτίριο ανατινάχθηκε, η στέγη του κτιρίου κατέρρευσε πάνω στον υπουργό και όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό».

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Σούζα Χανζάντα παρίσταντο περίπου 40 άνθρωποι. Ομάδες διάσωσης των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τα θύματα από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε από εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας: «Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Σάντι Χαν», ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top