ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραλήρημα Τατάρ: Από το πραξικόπημα το 2016 στην Τουρκία στο 1974 στην Κύπρο - «Μια άλλη σκοτεινή πλευρά της όλης υπόθεσης»

Παραλήρημα Τατάρ: Από το πραξικόπημα το 2016 στην Τουρκία στο 1974 στην Κύπρο - «Μια άλλη σκοτεινή πλευρά της όλης υπόθεσης»

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στα πραξικοπήματα σε Κύπρο και Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προέβη σε γραπτή δήλωση για την 49η επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο και την 7η επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Στο μήνυμα του, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στο πραξικόπημα του 1974, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να ερμηνεύσει από τη δική του σκοπιά τις δραματικές εξελίξεις της περιόδου και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

«Η τρομοκρατική οργάνωση FETO (Κίνημα Γκιουλέν), υποστηριζόμενη και οργανωμένη από ξένες δυνάμεις, επιχείρησε πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016 με σκοπό να παραβιάσει τη θέληση του λαού και τη δημοκρατία, να διαιρέσει, να διαμελίσει και να υποδουλώσει την Δημοκρατία της Τουρκίας», αναφέρει στη συνέχεια η σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Τατάρ ισχυρίζεται ακόμη ότι «δηλώσεις ορισμένων Ελληνοκυπρίων ηγετών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, όπως "αν είχαμε επιτεθεί στο βορρά το βράδυ της 15ης Ιουλίου και είχαμε αιχμαλωτίσει Τούρκους στρατιώτες, η Κύπρος θα ήταν και πάλι δική μας", δείχνουν μια άλλη σκοτεινή πλευρά της όλης υπόθεσης», όπως υποστήριξε.

Στο τέλος της ανακοίνωσης ο κ. Τατάρ «καταδικάζει τις χώρες που εξακολουθούν να προστατεύουν τα μέλη της FETO και όλα τα πραξικοπήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, της δημοκρατίας και της βούλησης του λαού σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top