Στο Τατόι η κυπριακή αποστολή που συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα

Στο Τατόι η κυπριακή αποστολή που συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα

Ενημέρωση από τους αρμόδιους έτυχαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Τατόι τα μέλη της αποστολής του Τμήματος Δασών που μετέβησαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι πρόκειται για 2 μισθωμένα αεροπλάνα που στάθμευαν στο αεροδρόμιο Πάφου με 4 άτομα πλήρωμα, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, και ομάδα υποστήριξης εδάφους 5 ατόμων.

Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η αποστολή έγινε μετά από αίτημα της Ελλάδας μέσω του μηχανισμού rescEU και θα αρχίσουν να επιχειρούν όταν τους δοθούν οδηγίες, σήμερα ή αύριο πρωί.

Στην Κύπρο διαθέσιμα για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών παραμένουν συνολικά άλλα 6 πρωτεύοντα πτητικά μέσα, ενώ στην διάθεση της πυρόσβεσης είναι τα δευτερεύοντα πτητικά μέσα, δηλαδή τα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου λέγοντας ότι εάν χρειαστεί επιπλέον βοήθεια μπορεί να ζητηθεί από τις Βρετανικές Βάσεις που διαθέτουν άλλα δύο ελικόπτερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στην πολύκροτη υπόθεση «Σάντη». Η ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από όλα τα πρόσωπα ενδιαφέροντος είτε που αναφέρονται στα μηνύματα είτε που σχετίζονται με αυτά.

BEST OF TOTHEMAONLINE