ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες απομιμήσεις προϊόντων κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων

Χιλιάδες απομιμήσεις προϊόντων κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων

Χιλιάδες προϊόντα-απομιμήσεις, αναπτήρες, προφυλακτικά και παιδικά παιχνίδια τα οποία φαίνονται εκ πρώτης όψεως για απομιμήσεις κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων μετά από σχετική πληροφορία και έρευνα σε υποστατικό εταιρείας το Τμήμα Τελωνείων προχώρησε σε κατάσχεση 7.355 τεμαχίων αναπτήρων, οι οποίοι παραβίαζαν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας γνωστής εμπορικής επωνυμίας.

Όπως αναφέρεται, η διάθεση των εν λόγω αναπτήρων εκτός από την αντιγραφή του γνωστού εμπορικού σήματος δημιουργούσε και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού γινόταν σε τιμές χαμηλότερες από τους αυθεντικούς αναπτήρες. Επιπρόσθετα οι αναπτήρες απομιμήσεις ενδεχομένως να αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τους Κύπριους καταναλωτές και ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούνταν από παιδιά, αφού ήταν κατασκευασμένοι από κακής ποιότητας υλικά και δεν πληρούσαν τα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας που απαιτούνται και τηρούνται από τα αντίστοιχα αυθεντικά προϊόντα.

Επίσης κατά τον φυσικό έλεγχο εμπορευματοκιβωτίου με προέλευση την Ελλάδα εντοπίστηκαν και κατακρατήθηκαν 24.000 πακέτα προφυλακτικών των 3 τεμαχίων το καθένα και 13.500 πακέτα παιδικών παιχνιδιών (πλαστικών καρτών) των 10 τεμαχίων το καθένα, τα οποία εκ πρώτης όψεως παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας γνωστών εμπορικών επωνυμιών. Ο εισαγωγέας των ειδών αυτών ήταν γνωστός στις τελωνειακές αρχές από προηγούμενες παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν.

Το Τμήμα Τελωνείων σημειώνει ότι οι εν λόγω υποθέσεις αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Τμήμα στην προστασία και ασφάλεια των πολιτών και της κοινωνίας με τον εντοπισμό, την κατάσχεση και απομάκρυνση επικίνδυνων ή και ελαττωματικών προϊόντων από την αγορά καθώς και την απαγόρευση εισαγωγής ή εισόδου σε αυτήν.

* Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 20χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Δυο ανήλικοι πίσω από την πυρκαγία στην Τριμίκλινη - «Έπαιζαν» με πυροτεχνήματα

Xρήστος Μάστορας: Δείτε τον να χορεύει στο TikTok με την αδερφή του - ΒίντεοΞεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Στη δίνη έντονου προβληματισμού βρίσκονται τα κόμματα τα οποία μετά τον πρώτο απολογισμό για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου, συνεχίζουν την ενδοσκόπηση και την ανάλυση, με στόχο τις βουλευτικές εκλογές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top