ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε την λειτουργία του ο νέος τερματικός σταθμός στο "αεροδρόμιο" της Τύμπου

Άρχισε την λειτουργία του ο νέος τερματικός σταθμός στο "αεροδρόμιο" της Τύμπου

Η πρώτη πτήση στο νέο «αεροδρόμιο» της Τύμπου στα κατεχόμενα, μετά τη λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού, έγινε στις 07.40 σήμερα το πρωί από τα Άδανα με αεροσκάφος τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας.

Όπως μεταδίδεται τα κατεχόμενα, ο νέος δίαυλος και ο νέος τερματικός σταθμός λειτούργησαν μετά από διακοπή σχεδόν 12 ωρών στις 7 σήμερα το πρωί.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο «υπουργός συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί έγραψε ότι οι Τ/κ έχουν μια τεράστια επένδυση και το νέο «αεροδρόμιο» ια αυξάνει τα έσοδα του ψευδοκράτους κάθε χρόνο.

Τα τ/κ ΜΜΕ σημειώνουν ότι το νέο «αεροδρόμιο» έχει χωρητικότητα 10-12 εκατομμυρίων επιβατών, διαθέτει 60 γκισέ check-in, 44 σημεία ελέγχου διαβατηρίων και 5 χώρους αποσκευών. Ο νέος τερματικός σταθμός είναι έκτασης 128 χιλιάδων τμ, διαθέτει 9 φυσούνες, 30 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών και χώρο στάθμευσης 85 χιλιάδων τμ για 1500 οχήματα.

Ο νέος διάδρομος προσγείωσης, ο οποίος κατασκευάστηκε νότια του υπάρχοντος διαδρόμου μήκους 2 χιλιάδων 755 μέτρων, έχει μήκος 3 χιλιάδες μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top