ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατέκαψε 20 εκτάρια πευκοδάσους η πυρκαγιά στο Δάσος της Πάφου

Κατέκαψε 20 εκτάρια πευκοδάσους η πυρκαγιά στο Δάσος της Πάφου

Περίπου 20 εκτάρια πευκοδάσους και άγριας βλάστησης εκτιμάται ότι κάηκαν από την πυρκαγιά στο κρατικό δάσος, στην περιοχή Ελίτζιες, στην Πάφο, βάσει ενός πρώτου υπολογισμού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως με το πρώτο φώς της ημέρας επιχείρησαν τελικά τρία πτητικά μέσα, ενώ η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί.

Δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Ίκαρος 2» ούτε να ενισχυθούν τα πτητικά μέσα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, συμπλήρωσε.

Καθόλη την διάρκεια της νύχτας, συνέχισε, παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης στην «καρδιά» της φωτιάς για την αντιμετώπιση μικρών εστιών. Οι ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στην σκηνή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε τέλος στη σημαντική συμβολή του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας αλλά και πολυάριθμων εθελοντών για οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top