ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πλήγμα υφίσταται ο Νετανιάχου στις δημοσκοπήσεις καθώς βαθαίνει η κρίση της δικαστικής μεταρρύθμισης

Ισραήλ: Πλήγμα υφίσταται ο Νετανιάχου στις δημοσκοπήσεις καθώς βαθαίνει η κρίση της δικαστικής μεταρρύθμισης

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπέστη πλήγμα στις δημοσκοπήσεις σχετικά με τη νομοθεσία για τη δικαστική μεταρρύθμιση που έφερε η κυβέρνησή του ενώ προσπαθεί να διαχειριστεί τη σοβαρότερή του εγχώρια κρίση.

Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν αργά χθες από δύο μεγάλα ισραηλινά ειδησεογραφικά δίκτυα έδειξαν ότι εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, ο αριθμός των εδρών που θα καταλάμβανε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Νετανιάχου από τις 120 που διαθέτει η Κνεσέτ θα μειωνόταν από τις 64 στις 52 ή τις 53.

Οι έδρες του κόμματος Likud του Νετανιάχου θα μειώνονταν από 32 σε 28, σύμφωνα με το N12 News, ακόμα και στις 25, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου Reshet 13.

Χθες, ο εθνικιστικός-θρησκευτικός συνασπισμός του Νετανιάχου, που σχηματίστηκε ύστερα από τις εκλογές πέρυσι την 1η Νοεμβρίου, ενέκρινε στο κοινοβούλιο τη νομοθεσία που θα περιορίσει ορισμένες από τις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου παρά τις μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους. Ήταν η πρώτη επικύρωση ενός νομοσχεδίου που εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Οι Ισραηλινοί γιατροί κήρυξαν χθες απεργία, ενώ περισσότεροι έφεδροι του στρατού έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα υπηρετήσουν εν μέσω έντονων αντιδράσεων για τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε χθες σε πειθαρχικά μέτρα, τα πρώτα που γίνονται γνωστά, αναφορικά με τις διαδηλώσεις. Σε έναν έφεδρο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 σεκέλ (270 δολαρίων) ενώ σε άλλον ποινή φυλάκισης 15 ημερών με αναστολή επειδή αγνόησε τις κλήσεις να παρουσιαστεί.

«Υπάρχει αύξηση στα αιτήματα αναστολής της υπηρεσίας εφέδρων», δήλωσε ο ταξίαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους, με τις δηλώσεις του να επιβεβαιώνονται από εκπρόσωπο του στρατού.

«Εάν οι έφεδροι δεν παρουσιαστούν για υπηρεσία για μεγάλο διάστημα, θα προκληθεί ζημιά στην ετοιμότητα του στρατού», δήλωσε ο Χάγκαρι, προσθέτοντας ότι θα αυτό θα είναι μια «σταδιακή διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Εξαπάτησε εταιρεία στη Λεμεσό και έκλεψε πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ - Χειροπέδες σε 60χρονο

«Καμίνι» η Κύπρος: Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία - Kίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος για τους δύο πιλότους - Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top