Πλησιάζουν τις 2.000 οι ακυρωθείσες πτήσεις του διημέρου στη Βρετανία

Πλησιάζουν τις 2.000 οι ακυρωθείσες πτήσεις του διημέρου στη Βρετανία

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για το αεροπορικό επιβατικό κοινό στην Ευρώπη και ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως απότοκο του τεχνικού προβλήματος της Δευτέρας στο βρετανικό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας.

Μέχρι τις 9 το πρωί της Τρίτης είχαν ακυρωθεί 147 αναχωρήσεις πτήσεων από βρετανικά αεροδρόμια και 134 αφίξεις, δηλαδή το 5% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αεροπορικών δεδομένων Cirium, οι ακυρώσεις αναχωρήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν τις 790 και οι ακυρώσεις αφίξεων ανήλθαν σε 785.

Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν στο 27% των χθεσινών προγραμματισμένων πτήσεων.

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι κατανοεί τον «τεράστιο εκνευρισμό» των ταξιδιωτών. Πρόσθεσε πως ο Υπουργός Μεταφορών είναι σε διαρκή διάλογο με τη βιομηχανία και θα υπενθυμίσει στις αεροπορικές εταιρείες πως πρέπει να στηρίξουν το επιβατικό κοινό ώστε να φτάσει ο καθένας στον προορισμό του το ταχύτερο δυνατό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE