ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο άλλαξαν οι τιμές τροφίμων σε ένα χρόνο - «Τρομακτικές» οι αυξήσεις σε λαχανικά, αρνί και… ζάχαρη - Δείτε στοιχεία

Πόσο άλλαξαν οι τιμές τροφίμων σε ένα χρόνο - «Τρομακτικές» οι αυξήσεις σε λαχανικά, αρνί και… ζάχαρη - Δείτε στοιχεία

«Τρόμο» προκαλούν τα στοιχεία που ετοίμασε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, με τις τιμές τροφίμων που καταγράφονται να έχουν «εκτοξευθεί» μέσα σε ένα μόνο χρόνο.

Ειδικότερα, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών έδωσε στην δημοσιότητα συγκριτικούς πίνακες των λιανικών τιμών βασικών αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίοι ετοιμάστηκαν με βάση τον Δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιεύτηκε από την Στατιστική Υπηρεσία στις 7/9/2023, στους οποίους γίνεται σύγκριση μεταξύ Αυγούστου 2023 και Αυγούστου 2022 ενώ επίσης γίνεται σύγκριση μεταξύ Αυγούστου 2023 και Ιανουαρίου 2023, όπως και σύγκριση μεταξύ Αυγούστου 2023 και Ιουλίου 2023.

Πόσο άλλαξαν οι τιμές μέσα σε ένα χρόνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν τα φρέσκα λαχανικά (εκτός πατατών και άλλων βολβών), με τις τιμές να κατέγραψαν 37.36% τον Αύγουστο 2023 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2022.

Οι τιμές του αρνίσιου και κατσικίσιου κρέατος κατέγραψαν 29% αύξηση τον φετινό Αύγουστο σε σύγκριση με τον περσινό ενώ η ζάχαρη κατέγραψε 28.26% άνοδο την ίδια χρονική περίοδο σύγκρισης.

Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι τον Αύγουστο του 2023, οι τιμές των λαχανικών αυξήθηκαν κατά 23.09%, των παγωτών κατά 21.47%, του διατηρημένου γάλακτος κατά 20.57% και του τυριού κατά 17.80%.

Την ίδια χρονική περίοδο σύγκρισης, αύξηση κατέγραψαν τα κατεψυγμένα λαχανικά εκτός πατατών και άλλων βολβών (16.96%), το βοδινό και μοσχάρι (16.53%), τα αποξηραμένα, καπνιστά ή αλίπαστα ψάρια και θαλασσινά (16.10%), τα αποξηραμένα λαχανικά και άλλα διατηρημένα ή μεταποιημένα λαχανικά (14.57%), ο καφές (14.03%) και τα αναψυκτικά (13.33%).

Αυξημένες σε ένα χρόνο είναι και οι τιμές του ελαιόλαδου (κατά 13.10%), των φρέσκων φρούτων (κατά 13.09%) και του βουτύρου (κατά 12.97%).

Δείτε αναλυτικά στους παρακάτω πίνακες πόσο άλλαξαν οι τιμές των προϊόντων από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι τον Αύγουστο του 2023, από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 και από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι τον Ιούλιο του 2023 (Ο μήνας Αύγουστος αναφέρεται ως 8ος, ο Ιανουάριος ως 1ος και ο Ιούλιος ως 7ος):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top