ΔΙΕΘΝΗ

Έγκριση Κομισιόν νέου εμβολίου COVID - Έκκληση Κυριακίδου σε ευάλωτους

Έγκριση Κομισιόν νέου εμβολίου COVID - Έκκληση Κυριακίδου σε ευάλωτους

Την έγκριση ακόμα ενός εμβολίου κατά της COVID-19, προσαρμοσμένου σε νέες παραλλαγές του ιού, και συγκεκριμένα το εμβόλιο Spikevax της εταιρίας Moderna, ενέκρινε η Κομισιόν ενόψει των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού του φθινόπωρου, ενώ η Επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες να λάβουν ενισχυτική δόση.

Η νέα εκδοχή του εμβολίου έχει προσαρμοστεί ώστε να καλύπτει την παραλλαγή XBB.1.5, και πρόκειται για την τρίτη παραλλαγή του εμβολίου της συγκεκριμένης εταιρίας.

«Με την COVID-19 και την εποχική γρίπη να κυκλοφορούν ταυτόχρονα αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό εργαλείο κατά και των δύο ιών», τόνισε η κ. Κυριακίδου.

Η Επίτροπος ενθάρρυνε ιδιαίτερα «τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις, να λάβουν το συντομότερο δυνατό την αναμνηστική τους δόση με τα τελευταία ενημερωμένα εμβόλια που στοχεύουν στις παραλλαγές που εξαπλώνονται αυτή τη στιγμή».

«Πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και να συμβάλλουμε στην προστασία ο ένας του άλλου», υπογράμμισε.

Η απόφαση της Κομισιόν λήφθηκε μετά από αυστηρή αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top