Στήριξη Βουλευτών Επιτροπής Υγείας στους διασώστες πληρωμάτων ασθενοφόρων

Στήριξη Βουλευτών Επιτροπής Υγείας στους διασώστες πληρωμάτων ασθενοφόρων

Τη στήριξή της στο αίτημα των διασωστών των πληρωμάτων των ασθενοφόρων για μισθολογική αναβάθμιση εξέφρασαν σε δηλώσεις τους μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, μετά από συνάντηση της επιτροπής την Πέμπτη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κύπρου.

Η Σάβια Ορφανίδου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι η Επιτροπή θα στείλει επιστολή για νομική κατοχύρωση του κλάδου των διασωστών, ούτως ώστε το μητρώο του να διαχωριστεί από το νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Ασθενοφόρων και το θέμα να συζητηθεί ξεχωριστά. Πρόσθεσε ότι πρέπει να συζητηθεί αυτεπάγγελτα η αναβάθμιση των διασωστών από την κλίμακα Α2 στην Α5 με νόμιμο τρόπο.

Η Μαρίνα Νικολάου, Βουλευτής του ΑΚΕΛ, είπε ότι στη συνάντηση τέθηκαν εκ νέου ζητήματα για το εργασιακό καθεστώς των διασωστών και των πληρωμάτων ασθενοφόρων, καθώς και άλλες πτυχές της επαγγελματικής τους ζωής. «Υπάρχουν ήδη ενώπιον της Επιτροπής δύο αυτεπάγγελτα θέματα κατατεθειμένα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πανίκος Λεωνίδου, Βουλευτής του ΔΗΚΟ, δήλωσε ότι οι διασώστες, ενώ προσφέρουν τα μέγιστα, πληρώνονται με τον τελευταίο μισθό που παίρνει ένας κρατικός υπάλληλος. «Οφείλουμε να συμβάλουμε ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για αλλαγή της μισθολογικής τους κλίμακας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί μαζί με τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ο Μιχάλης Γιακουμή, Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, είπε ότι στη συνάντηση ακούστηκε η κραυγή αγωνίας των διασωστών για την κατοχύρωση του επαγγέλματός τους. Ακόμη, σημείωσε ότι οι διασώστες πρέπει να στηριχθούν άμεσα, προσθέτοντας ότι την επόμενη Πέμπτη θα υπάρξει νέα συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, για να προωθηθούν τα αιτήματά τους το συντομότερο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE