ΔΙΕΘΝΗ

Μπομπ Μενέντεζ: Η σύζυγός του χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της έναν πεζό το 2018 - Η σχέση με τη δωροδοκία

Μπομπ Μενέντεζ: Η σύζυγός του χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της έναν πεζό το 2018 - Η σχέση με τη δωροδοκία

Έναν πεζό είχε παρασύρει και σκοτώσει η σύζυγος του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ πριν από πέντε χρόνια όπως αναφέρει το CNN, γεγονός που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές φέρεται να αποτέλεσε την απαρχή της υπόθεσης δωροδοκίας στην οποία εμπλέκεται και ο ίδιος.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το 2018, πριν από τον γάμο της Ναντίν Αρσλανιάν Μενέντεζ με τον γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με την έκθεση του αστυνομικού τμήματος της Μπογκοτά, στο Νιου Τζέρσεϊ, η Μενέντεζ χτύπησε τον 49χρονο Ρίτσαρντ Κουπ με το σεντάν μάρκας Mercedes-Benz που οδηγούσε. Ο άνδρας ήταν πεζός και φέρεται να περπατούσε απρόσεκτα. Μέσα στο αυτοκίνητο η Μενέντεζ ήταν μόνη της, αναφέρει το CNN.

Η αστυνομία ανέκρινε τη Μενέντεζ και, σύμφωνα με την έκθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έφταιγε για το δυστύχημα. Αφέθηκε ελεύθερη και της επετράπηκε να εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος.

Ο Κουπ είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και αιμορραγούσε, ενώ πιθανόν είχε σπασμένα χέρια και πόδια. Τον βρήκαν αναίσθητο, χωρίς να αναπνέει. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν σφυγμό και ήταν αδύνατον να του κάνουν ΚΑΡΠΑ.

Από την πλευρά τους οι New York Times σημειώνουν ότι η Μενέντεζ δεν εξετάστηκε ποτέ για ναρκωτικά ή αλκοόλ. Οι αρχές πρέπει να πρώτα να βρουν ενδείξεις ότι ένας οδηγός πιθανόν να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ πριν του κάνουν τεστ.

Πώς σχετίζεται όμως η υπόθεση με αυτή που αφορά τον γερουσιαστή;

Ένα μήνα μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που άσκησε ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, η σύζυγος Μενέντεζ έστελνε μηνύματα στον Wael Hana, έναν Αιγυπτιώτη Αμερικανό επιχειρηματία σχετικά με το ότι δεν είχε πλέον αυτοκίνητο.

Στο κατηγορητήριο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι δύο από τους συγκατηγορούμενους στην υπόθεση δωροδοκίας του Μενέντεζ, ο Wael Hana και ο Jose Uribe, «πρότειναν στην Ναντίν Αρσλανιάν Μενέντεζ και στη συνέχεια βοήθησαν να αγοραστεί» μια νέα Mercedes-Benz Cabrio αξίας άνω των 60.000 δολαρίων.

Το αντάλλαγμα θα ήταν η παρέμβαση του γερουσιαστή σε ποινική δίωξη της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ εναντίον ενός από τους συνεργάτες του Ουρίμπε και σε μια σχετική ποινική έρευνα της πολιτείας που αφορούσε έναν από τους υπαλλήλους του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γερουσιαστής Μενέντεζ συμφώνησε να παρέμβει στις ποινικές υποθέσεις στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το CNN επικοινώνησε με δικηγόρο που εκπροσωπεί τη Μενέντεζ, ο οποίος σχολίασε ότι το περιστατικό ήταν ένα «τραγικό ατύχημα» που δεν σχετίζεται με τις κατηγορίες σε βάρος της ίδιας και της συζύγου του. «Κάποιος πεζός πετάχτηκε μπροστά από το αυτοκίνητο χωρίς να φταίει η ίδια», είπε.

Το ζεύγος έχει δηλώσει αθώος για όσα κατηγορούνται, ενώ ο Μενέντεζ δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμά του. Τις κατηγορίες αρνούνται και οι συγκατηγορούμενοί τους.

Τι δείχνουν οι κάμερες

Τα βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν καθαρά τι συνέβη εκείνο το βράδυ του Δεκεμβρίου του 2018

Το οπτικό υλικό εμφανίζει το αυτοκίνητο της Ναντίν Μενέντεζ να σταματά, αφού χτύπησε τον πεζό και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, και να κάνει ελαφρά όπισθεν. Το αυτοκίνητο παραμένει ακινητοποιημένο για περίπου ένα λεπτό πριν βγει έξω από το κάδρο της κάμερας.

Δεκάδες αυτοκίνητα περνούν δίπλα από το πτώμα του πεζού πριν συγκεντρωθούν μερικά άτομα γύρω του. Οι πρώτοι αστυνομικοί φτάνουν περίπου 4,5 λεπτά μετά το χτύπημα.

Η Μενέντεζ ανακρίθηκε για περίπου 30 λεπτά μετά το δυστύχημα.

Κάμερα μέσα από περιπολικό (dash cam) δείχνει έναν αστυνομικό να οδηγεί από τον τόπο του δυστυχήματος στο σημείο όπου βρισκόταν η σύζυγος Μενέντεζ, περίπου ένα τετράγωνο μακριά. Φορούσε ένα μεγάλο μαύρο, γούνινο παλτό και μιλούσε στον αστυνομικό με τα χέρια της τυλιγμένα γύρω από το σώμα της.

«Δεν έκανα τίποτα κακό, καταλαβαίνεις;» λέει. Είπε ότι ο πεζός έπεσε στο παρμπρίζ της.

«Όχι, όχι», απάντησε ο αστυνομικός. «Καταλαβαίνω». «Αν μπορέσουμε να σας απαλλάξουμε από κάθε αδίκημα, θέλω να σας πάω σπίτι σας να νιώσετε άνετα και να μη είστε εδώ», συνέχισε ο αστυνομικός.

Ακούγεται και ένας εκτός κάμερας διάλογος μεταξύ του αστυνομικού και ενός άλλου άνδρα που λέει ότι είναι συνταξιούχος αστυνομικός.

Ο συνταξιούχος αξιωματικός είπε ότι η γυναίκα ενός φίλου του, η οποία είναι φίλη της Μενέντεζ, τού ζήτησε να πάει στον τόπο του εγκλήματος. «Και μου είπε μπορείς να μου κάνεις μια χάρη και να την πας εκεί πάνω, γιατί ο φίλος μας μόλις είχε ένα τροχαίο ατύχημα;» είπε ο συνταξιούχος αστυνομικός. Ο αξιωματικός που διεξήγαγε την έρευνα διαβεβαίωσε τον συνταξιούχο αξιωματικό ότι δεν θα απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες στη γυναίκα, λέγοντας ότι πιστεύει ότι «είμαστε σε θέση να την αφήσουμε ελεύθερη».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top