ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίωσαν τον εφιάλτη και έφυγαν άρον-άρον από την εμπόλεμη ζώνη - «Πολύ δύσκολη η κατάσταση» λένε Ισραηλινοί που έφθασαν στην Κύπρο

Βίωσαν τον εφιάλτη και έφυγαν άρον-άρον από την εμπόλεμη ζώνη - «Πολύ δύσκολη η κατάσταση» λένε Ισραηλινοί που έφθασαν στην Κύπρο

Δύσκολη η κατάσταση στο Ισραήλ λένε πολίτες της χώρας που έφτασαν Κύπρο

Δύσκολη και πολύ άσχημη, χαρακτήρισαν την κατάσταση στη χώρα τους, Ισραηλινοί επιβάτες οι οποίοι έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας φεύγοντας από την εμπόλεμη ζώνη, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν την Κύπρο ως ενδιάμεσο σταθμό με σκοπό να επιστρέψουν από τρίτες χώρες πίσω στην πατρίδα τους.

Γυναίκα, που απέφυγε να αποκαλύψει το όνομά της, μαζί με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της έφτασαν το πρωί στην Κύπρο από το Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που φεύγουν οικογενειακώς για ταξίδι από τη χώρα τους και είναι λυπημένοι αντί να είναι χαρούμενοι.

Άλλη επιβάτιδα, που επίσης δεν έδωσε τα στοιχεία της, είπε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι πάρα πολύ δύσκολη, και πρόσθεσε πως έφυγε γιατί δεν μπορούσε να μείνει στο Ισραήλ, αφού «η Χαμάς επιτέθηκε σε ολόκληρη τη χώρα». Πρόσθεσε πως δεν μπορούμε να πάμε πίσω στο Τελ Αβίβ «γιατί είναι επικίνδυνα».

Σε ερώτηση κατά πόσον βρήκε εύκολα πτήση για να φύγει από τη χώρα, η γυναίκα απάντησε αρνητικά προσθέτοντας πως αρχικά μετέβη αεροπορικώς στην Αθήνα και στη συνέχεια ήρθε Κύπρο, όπου δεν γνωρίζει ακόμα για πόσο καιρό θα παραμείνει.

Ανέφερε ακόμα ότι αρκετοί Ισραηλινοί που φεύγουν, θα διαμείνουν σε διαμερίσματα, σπίτια ή ξενοδοχεία στη Λεμεσό και στην Πάφο μέχρις ότου η κατάσταση εξομαλυνθεί για να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως όλες οι πτήσεις, για Λάρνακα, Πάφο αλλά και για την Ελλάδα είναι γεμάτες. Ο περισσότερος κόσμος, συνέχισε, φεύγει αφού ο κόσμος φοβάται και αρκετοί δεν γνωρίζουν που βρίσκονται μέλη της οικογένειας τους.

Μεταξύ των επιβατών στη Λάρνακα ήταν και ένα ζευγάρι από το Ισραήλ που βρίσκονταν στη Βιέννη και όπως δήλωσαν, αναγκάστηκαν να έρθουν στην Κύπρο, καθώς όλες οι πτήσεις προς τη χώρα τους έχουν ακυρωθεί. Θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη για να αναχωρήσουν ακολούθως για το Τέλ Αβίβ, πρόσθεσαν.

Το ζευγάρι αναφέρθηκε στους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες που υπάρχουν στο Ισραήλ από τις επιδρομές της Χαμάς και χαρακτήρισαν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα «πολύ δύσκολη, άσχημη και τρομερή».

Σημειώνεται ότι μέχρι τα μεσάνυκτα απόψε είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας περίπου 20 πτήσεις από το Τελ Αβίβ, με τις περισσότερες από αυτές να προσγειώνονται με μία ή και περισσότερες ώρες καθυστέρηση.

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί επιβάτες που έφτασαν στην Κύπρο απέφυγαν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ωστόσο στα πρόσωπα αρκετών που είτε έφυγαν, είτε προσπαθούν να επιστρέψουν πίσω, ήταν εμφανής η συγκίνηση και η αγωνία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top