ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνδ. Καταναλωτών: «Οι καταναλωτές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους… είναι καιρός να αρχίσουν να αντιδρούν»

Σύνδ. Καταναλωτών: «Οι καταναλωτές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους… είναι καιρός να αρχίσουν να αντιδρούν»

Να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους καλεί όλους τους καταναλωτές, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, προσθέτοντας ότι η πρακτική πωλητών να παραπέμπουν καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος είναι παράνομη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, όλα τα καινούργια καταναλωτικά προϊόντα έχουν εγγύηση δυο χρόνων.

Όμως, σημειώνει ο Σύνδεσμος, αυτό το δικαίωμα των καταναλωτών, δυστυχώς παρεμποδίζεται, «ευτυχώς από μικρό αριθμό πωλητών».

«Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι πωλητές παραπέμπουν τους καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος. Επιπλέον, που είναι ακόμα χειρότερο, τονίζουν ότι η συσκευασία και μεταφορά του ελαττωματικού προϊόντος στους συνεργάτες τους, είναι απόλυτη ευθύνη του καταναλωτή», προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, η πιο πάνω πρακτική των πωλητών είναι παράνομη, παραβιάζει τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, Ν.154(Ι)/2021 και δημιουργεί σημαντική ενόχληση στους καταναλωτές.

«Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να παραλαμβάνει το ελαττωματικό προϊόν και να εκδίδει και σχετική απόδειξη παραλαβής. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το ελαττωματικό προϊόν σε άλλους, τεχνικούς ή συνεργάτες του πωλητή», σημειώνει.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλεί όλους τους καταναλωτές να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους και να μην επιτρέπουν σ’ οποιονδήποτε να τους στερεί αυτά τα δικαιώματα.

«Είναι καιρός πλέον οι καταναλωτές να αρχίσουν να αντιδρούν», προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος καλεί τους καταναλωτές στις περιπτώσεις όπου ο πωλητής αρνείται να παραλάβει το ελαττωματικό προϊόν και τους παραπέμπει σ’ οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο, τεχνικό, εισαγωγέα ή κατασκευαστή, να επικοινωνεί με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο τηλέφωνο 22516112 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] .

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top