ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνδ. Καταναλωτών: «Οι καταναλωτές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους… είναι καιρός να αρχίσουν να αντιδρούν»

Σύνδ. Καταναλωτών: «Οι καταναλωτές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους… είναι καιρός να αρχίσουν να αντιδρούν»

Να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους καλεί όλους τους καταναλωτές, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, προσθέτοντας ότι η πρακτική πωλητών να παραπέμπουν καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος είναι παράνομη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, όλα τα καινούργια καταναλωτικά προϊόντα έχουν εγγύηση δυο χρόνων.

Όμως, σημειώνει ο Σύνδεσμος, αυτό το δικαίωμα των καταναλωτών, δυστυχώς παρεμποδίζεται, «ευτυχώς από μικρό αριθμό πωλητών».

«Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι πωλητές παραπέμπουν τους καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος. Επιπλέον, που είναι ακόμα χειρότερο, τονίζουν ότι η συσκευασία και μεταφορά του ελαττωματικού προϊόντος στους συνεργάτες τους, είναι απόλυτη ευθύνη του καταναλωτή», προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, η πιο πάνω πρακτική των πωλητών είναι παράνομη, παραβιάζει τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, Ν.154(Ι)/2021 και δημιουργεί σημαντική ενόχληση στους καταναλωτές.

«Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να παραλαμβάνει το ελαττωματικό προϊόν και να εκδίδει και σχετική απόδειξη παραλαβής. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το ελαττωματικό προϊόν σε άλλους, τεχνικούς ή συνεργάτες του πωλητή», σημειώνει.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλεί όλους τους καταναλωτές να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους και να μην επιτρέπουν σ’ οποιονδήποτε να τους στερεί αυτά τα δικαιώματα.

«Είναι καιρός πλέον οι καταναλωτές να αρχίσουν να αντιδρούν», προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος καλεί τους καταναλωτές στις περιπτώσεις όπου ο πωλητής αρνείται να παραλάβει το ελαττωματικό προϊόν και τους παραπέμπει σ’ οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο, τεχνικό, εισαγωγέα ή κατασκευαστή, να επικοινωνεί με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο τηλέφωνο 22516112 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] .

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη πυρκαγιά στην Επ. Πάφου: Στη μάχη επτά πτητικά μέσα - Ενεργοποιήθηκε το «Ίκαρος 2»

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Τριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Καμίνι» η Κύπρος: Κόκκινη Προειδοποίηση - Φτάνει τους 45 βαθμούς η θερμοκρασίαΤριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

Τριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ζήτημα αποχώρησης από την κυβέρνηση φαίνεται να ανοίγει εντός του ΔΗΚΟ μετά το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top