ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: «Υπό συζήτηση συνεχίζει να είναι η διαφορά εργαζομένων - ΟΚΥπΥ»

Υπ. Εργασίας: «Υπό συζήτηση συνεχίζει να είναι η διαφορά εργαζομένων - ΟΚΥπΥ»

Υπό συζήτηση μεταξύ της πλευράς των εργαζομένων που εκπροσωπούνται από τις συντεχνίες και της εργοδοτικής πλευράς που εκπροσωπείται από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εξακολουθεί να βρίσκεται η συγκεκριμένη διαφορά, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, σημειώνοντας παράλληλα ότι τπ Υπουργείο Υγείας το οποίο έχει την σχετική αρμοδιότητα διαχειρίζεται το θέμα, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις.

Ο κ. Παναγιώτου απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά από συνάντηση που είχε με τους πρώην Υπουργούς και Γενικούς Διευθυντές του Υπουργείου, σε σχέση με την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Αντώνης Αντωνίου, προς τον ίδιο με την οποία τον καλεί να λάβει θέση για το θέμα των απεργιών που έγιναν σε νοσηλευτήρια.

Το πλαίσιο μέσα από το οποίο τυγχάνουν διαχείρισης τα εργασιακά ζητήματα είναι γνωστό, είπε.

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη διαφορά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ της πλευράς των εργαζομένων που εκπροσωπούνται από τις συντεχνίες και της εργοδοτικής πλευράς που εκπροσωπείται από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας το οποίο έχει την σχετική αρμοδιότητα διαχειρίζεται το θέμα, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις.

Σημείωσε ότι η επιστολή της ΟΕΒ δεν σχετίζεται με τη διαφορά αυτή καθαυτή, αλλά «επαναλαμβάνει μια θέση η οποία είναι γνωστή σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο θεωρεί ότι πρέπει να τυγχάνουν διαχείρισης διαφόρων ειδών απεργιακές κινητοποιήσεις».

Ο κ. Παναγιώτου είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας «υπηρετεί και τον κώδικα των βιομηχανικών σχέσεων και τις συμφωνίες οι οποίες έχουν διαχρονικά συμφωνηθεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και σε οποιοδήποτε πεδίο διαπιστωθεί ότι χρειάζεται οι πρόνοιες του κώδικα να ενεργοποιηθούν, αυτό συμβαίνει».

«Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκτονωθεί η διαφορά που έχει προκύψει και θα έχουμε συμφωνία», κατέληξε ο Υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top