ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Στη Μεσόγειο δεν πνίγηκαν μόνο πρόσφυγες, πνίγηκε η ανθρωπιά μας

Ερντογάν: Στη Μεσόγειο δεν πνίγηκαν μόνο πρόσφυγες, πνίγηκε η ανθρωπιά μας

Στη Μεσόγειο δεν πνίγηκαν μόνο οι πρόσφυγες, πνίγηκε και η ανθρωπιά μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας τον πνιγμό του μικρού παιδιού το πτώμα του οποίου έβγαλαν χθες τα κύματα στις ακτές της Αλικαρνασού.

"Δεν θα δώσει ολόκληρη η ανθρωπότητα λογαριασμό για το τρίχρονο μωρό στις ακτές μας;", διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας που ιδρύθηκε έπειτα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν λειτουργεί. Όπως είπε, το σημαντικότερο μέρος αυτού του συστήματος που είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μετατράπηκε σε μια δομή που δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα πέραν των συμφερόντων των πέντε μονίμων μελών του.

"Αν είναι έτσι κάποιοι πρέπει να το πουν. Επειδή τα λέει αυτά ο Ερντογάν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα παρουσιάζουν ως `κακά`. Ας είναι, συμφωνείστε και παρουσιάστε τα ως `κακά`. Εγώ θα συνεχίσω να λέω το δίκαιο σε όλη μου τη ζωή. Στη Μεσόγειο δεν πνίγηκαν μόνο οι πρόσφυγες, πνίγηκε ο ανθρωπισμός μας", ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι στη Μεσόγειο πνίγηκαν οι αξίες που φτιάξαμε, ενώ άφησε αιχμές και εναντίον της ΕΕ. "Ο κάθε πρόσφυγας που εγκαταλείφθηκε στο έλεος της τύχης του στα σύνορα της Ευρώπης  και μάλιστα στάληκε στο θάνατο βυθίζοντας επίτηδες τα σκάφη τους, κάθε πρόσφυγας που έτυχε απάνθρωπης εκμετάλλευσης στα σύνορα είναι εκπρόσωπος αυτής της πικρής πραγματικότητας.

Ενώ ήθελαν να βρουν ηρεμία και ευημερία, πνίγηκαν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και τα πτώματα των αντρών, γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων βγήκαν στις ακτές μας. Ο κάθε άνθρωπος μας προκαλεί μια βαθιά πληγή στην καρδιά μας.

Αλλά για τους ανθρώπους που πνίγηκαν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο δεν είδαμε την παραμικρή μεταμέλεια, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε κανέναν να έχει τύψεις", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του στην Άγκυρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top