Ενώπιον του ΠτΔ τα προβλήματα των χαμηλοσυνταξιούχων – Σύσκεψη στο Προεδρικό στην παρουσία Γ. Παναγιώτου και Μ. Ευαγγέλου

Ενώπιον του ΠτΔ τα προβλήματα των χαμηλοσυνταξιούχων – Σύσκεψη στο Προεδρικό στην παρουσία Γ. Παναγιώτου και Μ. Ευαγγέλου

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Χαμηλοσυνταξιούχων, θα έχει σήμερα (30/10) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη σύσκεψη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 το πρωί, θα παραστούν και οι Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, και Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Κατά τη σύσκεψη, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, ο Σύνδεσμος Χαμηλοσυνταξιούχων αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα με τα προβλήματα που ταλανίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και εισηγήσεις για επίλυσή τους.

Ένα από τα θέματα που αναμένεται να τεθεί, είναι αυτό της ακρίβειας που ταλανίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους, με τον Σύνδεσμο να αναμένεται να ζητήσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων στήριξης προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος θα θέσει, εκ νέου, ενώπιον του Προέδρου Χριστοδουλίδη το πάγιο αίτημα για συμπερίληψη των χαμηλοσυνταξιούχων στον κατάλογο των ομάδων που είναι ενταγμένες στη διατίμηση 08 και επωφελούνται έκπτωσης 20% στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Άλλα θέματα που απασχολούν τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το ΓεΣΥ, η βελτίωση του σχεδίου στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και το πέναλτι 12% στις συντάξεις, ένα θέμα για το οποίο ήδη, πάντως, το Υπουργείο Εργασίας έχει καταθέσει πρόταση, από την οποία αναμένεται να επωφεληθεί το 25% των συνταξιούχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Αιμιλία Κενεβέζου και τον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άνοιξε τα χαρτιά του για το πολιτικό σκηνικό ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, τις εξελίξεις γύρω από τον Φειδία Παναγιώτου, αλλά και το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές του 2028. Παράλληλα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την τοξικότητα και τα fake news που, όπως είπε,επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE