ΔΙΕΘΝΗ

Μέιν: Ιστορικό απειλών είχε ο δράστης των δολοφονιών, τον αναζητούσαν οι αρχές

Μέιν: Ιστορικό απειλών είχε ο δράστης των δολοφονιών, τον αναζητούσαν οι αρχές

Ο δράστης της δολοφονίας 18 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα στο Μέιν είχε προσπαθήσει να κάνει αγορές από κατάστημα όπλων αλλά ο ιδιοκτήτης του το απαγόρευσε.

Πριν από τρεις μήνες, ο Ρόμπερτ Καρντ είχε προσπαθήσει να αγοράσει σιγαστήρα για πυροβόλο όπλο, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί παραδέχθηκε ότι είχε εισαχθεί σε ίδρυμα ψυχικής υγείας, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης ανέφερε στους New York Times και στο ABC News ότι ο Καρντ είχε μπει στο κατάστημά του στις 5 Αυγούστου για να παραλάβει έναν σιγαστήρα που είχε αγοράσει μέσω Διαδικτύου. Στη συνέχεια έπρεπε να συμπληρώσει τα στοιχεία του, τα οποία περιλάμβαναν ερώτηση για το να είχε νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρικό ίδρυμα.


Ο Καρντ απάντησε «ναι», είπε ο ιδιοκτήτης, οπότε δεν μπόρεσε να αγοράσει το εξάρτημα, αναφέρει το BBC.

Ο 40χρονος Καρντ ήταν έφεδρος του στρατού με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και ο οποίος φέρεται να είχε διατυπώσει βίαιες απειλές στο παρελθόν.

Τον Ιούλιο ο Καρντ είχε εισαχθεί για δύο εβδομάδες σε ψυχιατρική μονάδα, επειδή συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα, «άκουγε φωνές και απειλούσε να πυροβολήσει» μέσα μια στρατιωτική βάση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Καρντ ήταν γνωστό ότι είχε υποβληθεί σε αξιολογήσεις για την ψυχική του υγεία, αλλά ποτέ δεν είχε εισαχθεί βίαια για θεραπεία.

Τον Σεπτέμβριο, η Εθνοφρουρά του Μέιν είχε εκδώσει προειδοποίηση σε όλη την Πολιτεία για τον Καρντ, λέγοντας ότι φοβόταν ότι «θα κατέρρεε ψυχολογικά και θα διέπραττε μαζικές δολοφονίες», ανέφεραν στο CNN αστυνομικές πηγές.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, αξιωματούχοι δύο κομητειών προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Καρντ αλλά δεν μπόρεσαν να τον βρουν στο σπίτι του.

Ο Καρντ βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή, έχοντας αυτοπυροβοληθεί, δίνοντας τέλος σε ένα 48ωρο ανθρωποκυνηγητό. Την Τετάρτη είχε ανοίξει πυρ σε μπαρ και σε αίθουσα μπόουλινγκ στην πόλη Λιούιστον, σκοτώνοντας 18 άτομα και τραυματίζοντας άλλους δώδεκα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top