ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελειώνει η διορία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πρόστιμο 100 ευρώ και πρόσθετες επιβαρύνσεις από αύριο

Τελειώνει η διορία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πρόστιμο 100 ευρώ και πρόσθετες επιβαρύνσεις από αύριο

Ολοκληρώνεται σήμερα (31/10) τα μεσάνυκτα η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με έτος αναφοράς το 2022.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το ThemaOnline, μέχρι χθες (30/10) το μεσημέρι είχαν υποβάλει τελεσίδικα τις φορολογικές τους δηλώσεις γύρω στις 270.000 πρόσωπα, ενώ άλλες 12.000, περίπου, δηλώσεις βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας και της προσωρινής φύλαξης.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός όσων έχουν υποβάλει τελεσίδικα τις φορολογικές τους δηλώσεις είναι ελαφρά μικρότερος, αφού τέτοια περίοδο ο αριθμός ανερχόταν στις 275.000.

Πάντως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει αυξηθεί σημαντικά και δεν αποκλείεται μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου απόψε τα μεσάνυκτα, ο αριθμός όσων θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις να ξεπεράσουν τις 300.000.

Σε δηλώσεις της στο ThemaOnline η Λειτουργός Α του Τμήματος Φορολογίας, Ειρήνη Ιωάννου, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης υποβάλει την φορολογική του δήλωση μετά τα μεσάνυχτα, τότε θα του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Πέραν από αυτό, εάν από την αξιολόγηση της φορολογικής δήλωσης προκύπτει οφειλόμενος φόρος ή εισφορά ΓεΣΥ ή έκτακτη εισφορά, τότε ο φορολογούμενος πολίτης θα επιβαρυνθεί επιπλέον με πρόσθετο φόρο 5%, καθώς και με άλλη πρόσθετη επιβάρυνση επίσης 5%.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι παρά το γεγονός πως η υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους, ωστόσο, και φέτος, εξαιρούνται από την εν λόγω υποχρέωση όσοι πολίτες έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 19.500 ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το φορολογικό έτος 2022 οι δηλώσεις εισοδήματος γίνονται μέσω του συστήματος TAXISnet, ενώ από το 2024 η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται μέσω του νέου συστήματος Tax For All.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top