ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελειώνει η διορία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πρόστιμο 100 ευρώ και πρόσθετες επιβαρύνσεις από αύριο

Τελειώνει η διορία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Πρόστιμο 100 ευρώ και πρόσθετες επιβαρύνσεις από αύριο

Ολοκληρώνεται σήμερα (31/10) τα μεσάνυκτα η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με έτος αναφοράς το 2022.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το ThemaOnline, μέχρι χθες (30/10) το μεσημέρι είχαν υποβάλει τελεσίδικα τις φορολογικές τους δηλώσεις γύρω στις 270.000 πρόσωπα, ενώ άλλες 12.000, περίπου, δηλώσεις βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας και της προσωρινής φύλαξης.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός όσων έχουν υποβάλει τελεσίδικα τις φορολογικές τους δηλώσεις είναι ελαφρά μικρότερος, αφού τέτοια περίοδο ο αριθμός ανερχόταν στις 275.000.

Πάντως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει αυξηθεί σημαντικά και δεν αποκλείεται μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου απόψε τα μεσάνυκτα, ο αριθμός όσων θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις να ξεπεράσουν τις 300.000.

Σε δηλώσεις της στο ThemaOnline η Λειτουργός Α του Τμήματος Φορολογίας, Ειρήνη Ιωάννου, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης υποβάλει την φορολογική του δήλωση μετά τα μεσάνυχτα, τότε θα του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Πέραν από αυτό, εάν από την αξιολόγηση της φορολογικής δήλωσης προκύπτει οφειλόμενος φόρος ή εισφορά ΓεΣΥ ή έκτακτη εισφορά, τότε ο φορολογούμενος πολίτης θα επιβαρυνθεί επιπλέον με πρόσθετο φόρο 5%, καθώς και με άλλη πρόσθετη επιβάρυνση επίσης 5%.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι παρά το γεγονός πως η υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους, ωστόσο, και φέτος, εξαιρούνται από την εν λόγω υποχρέωση όσοι πολίτες έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 19.500 ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το φορολογικό έτος 2022 οι δηλώσεις εισοδήματος γίνονται μέσω του συστήματος TAXISnet, ενώ από το 2024 η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται μέσω του νέου συστήματος Tax For All.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top