ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπ. Δικαιοσύνης: Οι πολίτες δικαιούνται μια ικανή και σύγχρονη Αστυνομία

Υπ. Δικαιοσύνης: Οι πολίτες δικαιούνται μια ικανή και σύγχρονη Αστυνομία

Η κυπριακή κοινωνία δικαιούται και της αξίζει να έχει μια ικανή και σύγχρονη Αστυνομία, ευέλικτη, επαγγελματική, ανοιχτή στο κοινό, δίπλα στον πολίτη και καταξιωμένη στη συνείδηση του λαού, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Αννα Κουκκίδη-Προκοπίου, σε χαιρετισμό της τη Δευτέρα στην παρουσίαση του επιστημονικού βιβλίου, με τίτλο «Η Αστυνομία δίπλα στον Πολίτη – Οι δικές τους εμπειρίες» των Ανδρέα Καπαρδή, Μάριλυν Λιασή, Μαρκέλλας Μπιτσιούνη και Παναγιώτη Νικολαϊδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η κ. Προκοπίου είπε ότι  «η επέκταση και η ενίσχυση της δράσης και του παρεμβατικού ρόλου του θεσμού της Κοινοτικής Αστυνόμευσης, επιτυγχάνεται με τη σύσταση και λειτουργία Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας», ένας θεσμός που θα εφαρμοστεί σύντομα με πιλοτικό πρόγραμμα στον Δήμο Λεμεσού.

Πρόσθεσε ότι «είναι κοινή πεποίθηση ότι με τη σύσταση και λειτουργία Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας όχι μόνο αναπτύσσεται μια πολυδιάστατη δράση στα πρότυπα άλλων ανεπτυγμένων χωρών, αλλά επιχειρείται και η περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση της σχέσης της Αστυνομίας με τους πολίτες».

Ανέφερε, επίσης, ότι «λειτουργώντας ως συμβουλευτικά, γνωμοδοτικά όργανα για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής, αποκεντρωμένης και συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών, τα συμβούλια αυτά συμπληρώνουν στην ουσία το οικοδόμημα της Συμμετοχικής Πολιτικής Πρόληψης της Εγκληματικότητας».

Οπως είπε η κ. Προκοπίου «στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση που ετοιμάστηκε από το Υπουργείο για τη σύνθεση, σύσταση και λειτουργία Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας και σύντομα ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας θα εφαρμοστεί με πιλοτικό πρόγραμμα στον Δήμο Λεμεσού».

Αναφερόμενη στο υπό παρουσίαση βιβλίου είπε ότι «μέσα από τις σελίδες του δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει και το άλλο πρόσωπο της Αστυνομίας, το πιο ανθρώπινο που την φέρνει δίπλα στον πολίτη και την αναδεικνύει σε προασπιστή και συμπαραστάτη του με στόχο μια καλύτερη ποιότητα της ζωής».

Η Υπουργός συνεχάρη θερμά τους συγγραφείς και όλους τους συντελεστές του βιβλίου "που με περισσή επιμέλεια, υλοποίησαν την ιδιαίτερα εύστοχη ιδέα της έκδοσης του βιβλίου".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top