ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Τ/κ υπεργολάβων: «Η γη που πουλιέται σε ξένους ανήκει σε Ελληνοκύπριους»

Πρόεδρος Τ/κ υπεργολάβων: «Η γη που πουλιέται σε ξένους ανήκει σε Ελληνοκύπριους»

Οι εκτάσεις στα κατεχόμενα που πωλήθηκαν σε αλλοδαπούς και οι εκτάσεις όπου χτίστηκαν κτίρια, είναι ελληνοκυπριακές, δήλωσε ο Οσμάν Άμτζα, πρόεδρος της ένωσης Τουρκοκυπρίων υπεργολάβων οικοδομών.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Μπακίς γράφει ότι ο κ. Άμτζια πρόσθεσε ότι «ίσως αυτό είναι μια πολιτική. Ίσως να υπάρχει μια συνεννόηση ότι μια μέρα μπορούν να το λύσουν όπως θέλουν. Δεν πουλήθηκε ούτε ένα στρέμμα τουρκοκυπριακών περιουσιών».

Ο κατασκευαστικός τομέας είναι η ατμομηχανή της «χώρας», πρόσθεσε λέγοντας ότι πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή δουλειά για να μην πληγεί ο τομέας αυτός και υποστήριξε ότι οι πωλήσεις γης σε ξένους δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο φαίνεται στα μάτια του κόσμου.

Ανέφερε επίσης ότι η έκταση της "τδβκ" είναι 56 εκατομμύρια στρέμματα και σήμερα πωλούνται περίπου 10 χιλιάδες σπίτια σε ξένους. Ο κ. Άμτζα είπε ότι αν υποθέσουμε ότι σε ένα στρέμμα χτίζονται τουλάχιστον δύο διαμερίσματα, γίνεται λόγος για 5 χιλιάδες στρέμματα και επεσήμανε ότι αυτό δεν είναι μεγάλο ποσοστό.

Αναφέροντας ότι δεν είναι σωστό να περιορίζεται η πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς, ο κ. Άμτζα είπε ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν. «Αντί να χτίζουμε πολλά κτίρια και να τα πουλάμε φθηνά, είναι απαραίτητο να χτίζουμε πιο λίγα έξυπνα κτίρια και να τα πουλάμε για περισσότερα χρήματα. Αυτή είναι μια λύση. Ή είναι επίσης μια λύση να χτίζουμε πολυώροφα κτίρια και να τα πουλάμε σε ξένους. Με άλλα λόγια, αυτές είναι λύσεις αντί να τα απλώνουμε παντού. Οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται σήμερα οι ξένοι δεν προκαλούν στην πραγματικότητα πολλά προβλήματα».

Γιατί αυτά τα ακίνητα δεν πωλούνται στο Κιόνελι ή στο Κρηνί, διερωτήθηκε για να απαντήσει: «Επειδή πρόκειται για τουρκικούς οικισμούς. Δεν ξέρω αν αυτό είναι μια συνειδητή πολιτική ή τυχαία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top