ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Σε επαφή με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την στασιμότητα έργων στην Πύλα

Κυβέρνηση: Σε επαφή με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την στασιμότητα έργων στην Πύλα

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σχετικά με την στασιμότητά που παρατηρείται στην υλοποίηση της συμφωνίας - συναντίληψης για την Πύλα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λευτυμπιώτης.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο κ. Λετυμπιώτης υπογράμμισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία σεβάστηκε τις πρόνοιες της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι αναμένει από την ειρηνευτική δύναμη να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Αναφερόμενος στις επαφές του προέδρου Χριστοδουλίδη στην Ιταλία, είπε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης με την πρωθυπουργό Μελόνι, βρέθηκαν τα ενεργειακά και το μεταναστευτικό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία της Ιταλίδας πρωθυπουργού για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας συζήτησης για αποτελεσματική αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος.

Αναφορικά με την επιβεβαιωτική γεώτρηση της "ΕΝΙ" στο κοίτασμα "Κρόνος" του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι αρχές του επόμενου έτους αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε να διαφανεί πώς μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top