ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε πως κινείται η σκόνη από δορυφόρο

Δείτε πως κινείται η σκόνη από δορυφόρο

Σε επικίνδυνα ψηλά ποσοστά παραμένει το επίπεδο της σκόνης στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία κυρίως των ευάλωτων ομάδων.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, στις 4 τα ξημερώματα τα ποσοστά σκόνης στη Λεμεσό ανέρχονταν σε 1021,5 μικρογραμμάρια, στο Ζύγι 802,3 ενώ λίγο καλύτερη, αν και σε ψηλά επίσης επίπεδα, ήταν η κατάσταση στη Λευκωσία όπου οι μετρήσεις έδειξαν 377,4 μικρογραμμάρια.
Στις υπόλοιπες περιοχές το ποσοστό σκόνης ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων.


Η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από το απόγευμα ενώ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα σκόνης και καύσωνα αναμένεται στην Κύπρο το Σάββατο.


Χθες η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τοξική, με την σκόνη να φθάνει σε κάποιες περιοχές μέχρι και 100 φορές πάνω απο το όριο ασφαλείας για την ποιότητα του αέρα. Χειρότερη ήταν η κατάσταση στη Λεμεσό και τη Λάρνακα με επίπεδα πολλαπλάσια του ορίου.

Παρακολουθήστε μέσω δορυφόρου την σκόνη στην ανατολική Μεσόγειο πατώντας ΕΔΩ


Δεκάδες άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι και με χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού επισκέφθηκαν χθες λόγω σκόνης, τις Πρώτες Βοήθειες των Γενικών Νοσοκομείων σε όλη την Κύπρο.

Τα περισσότερα περιστατικά, με συμπτώματα δύσπνοιας και γενικά αναπνευστικά προβλήματα, παρατηρήθηκαν στη Λάρνακα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Οι γιατροί προειδοποιούν οτι τα μικρά σωματίδια της σκόνης είναι τοξικά και διεισδύουν στο αναπνευστικό σύστημα.

Τόνισαν ακόμη ότι η σκόνη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδη αντίδραση στα μάτια και το δέρμα και να επιδεινώσει τις αλλεργίες.Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top