ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Δεν φτάνει τον Νίκαρο ούτε στο μικρό του ΝΧ

Δεν φτάνει τον Νίκαρο ούτε στο μικρό του ΝΧ

Με τον Γενικό Ελεγκτή να ζητάει από τον Νίκο Χριστοδουλίδη να επιστρέψει στο κράτος -και τους φορολογούμενους πολίτες- τα επιδόματα και υπερωρίες που εισέπραξε κατά την περίοδο που εκτελούσε καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου ενώ όπως αποδείχθηκε δεν δικαιούνταν, τελείωσε και επίσημα το παραμύθι του νέου/φρέσκου/διαφορετικού/αλλαγμένου/πρωτοποριακού/αναζωογονητικού/καινοτόμου/άφθαρτου/εμείς-δεν-θα-είμαστε-σαν-τους-άλλους που αφηγήθηκε ο Πρόεδρος προεκλογικά για να αναρριχηθεί στην κορυφή του λόφου.

Για να είμαστε σωστοί, παραμύθια λένε -λίγο πολύ- όλοι προκειμένου να εκλεγούν σε οποιαδήποτε θέση, από πρόεδρος του 15μελούς μέχρι της Δημοκρατίας, απλά ο Χριστοδουλίδης επέλεξε ένα που ναι μεν είναι χιλιοειπωμένο αλλά για κακή του τύχη ο κόσμος το πίστεψε. Και ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει απαιτήσεις. Αυτό βασικά καλείται να πληρώσει ο ΝΧ. Εκτός από τα 50 χιλιάρικα. 

Το νέο -χειρότερο από κάθε άλλη φορά- άδειασμα του Προέδρου από τον Γενικό Ελεγκτή έρχεται μια μέρα μετά την απόρριψη από τους βουλευτές ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ  της Επιτροπής Θεσμών της εισήγησης της ΔΗΠΑ για να εξαιρεθούν οι νυν σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των υφυπουργών από τις πρόνοιες του σχετικού νομοσχεδίου για τα προσόντα των εν λόγω συμβούλων. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιανουάριο τουλάχιστον τέσσερις σύμβουλοι, δύο στο Προεδρικό και δύο στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τα καθήκοντα τους καθώς δεν διαθέτουν πτυχίο. Πράγμα πολύ λυπηρό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι “άφησαν τις δουλειές τους για να βοηθήσουν τον ΝΧ να γίνει πρόεδρος” όπως πάνω-κάτω μας είπε ο ίδιος ο Νίκος ο Β’  όταν πρωτοξέσπασε η σκατοθύελλα με τη στρατιά κολλητών, κουμπάρων, αισθητικών και φοιτητριών που μάζεψε σε Προεδρικό και Υπουργεία. Τουλάχιστον θα πληρωθούν τον Δεκέμβριο για να κάνουν γιορτές - μην πείτε και ανάλγητη τη Βουλή. Δεκτό ότι το νομοσχέδιο το κατέθεσε η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο ως σπασμωδική αντίδραση στο κράξιμο της αρκούδας που έπεσε για τους συμβούλους και παρά τις θλιβερές δικαιολογίες τύπου “κάναμε αυτό που έπρατταν και οι προηγούμενοι” που ψέλλισαν στην αρχή πριν κάποιος τους θυμίσει την προεκλογική τους δέσμευση περί αντιθέτου.

Όμως κι εδώ την πάτησαν γιατί βασίστηκαν στο ότι το νομοσχέδιο δεν θα είχε αναδρομική ισχύ όπως συνέβη με το αντίστοιχο για τους συνεργάτες των βουλευτών στο οποίο βασίστηκε και όπου πάτησε πάνω η ΔΗΠΑ για να σώσει τους συμβούλους και το γόητρο του Προέδρου με την κατάπτυστη αφού-το-έκαναν-εκείνοι-να-το-κάνουμε-κι-εμείς πρόταση που ευτυχώς απορρίφθηκε. ‘Ελα όμως που ο μέντορας του Νίκου του Β’, ο Νίκαρος ο Άμωμος είχε και την προεδρία ΚΑΙ την πλειοψηφία στη Βουλή courtesy του πάντα υπάκουου ΔΗΣΥ και των δορυφόρων του (ΔΗΠΑ, ΕΚΕΚ, ΕΛΑΜ) συνεπώς έκανε λίγο πολύ ό,τι γούσταρε. Σε αντίθεση με το καψερό πνευματικό τέκνο που βρέθηκε αντιμέτωπο όχι μόνο με έναν ορεξάτο Γενικό Ελεγκτή αλλά και τους βουλευτές του ΔΗΣΥ να συνασπίζονται με το ΑΚΕΛ και να του στερούν τέσσερις πολύτιμους συνεργάτες, τέσσερις ανθρώπους “που άφησαν τις δουλειές του για χάρη του” και τώρα αφήνει ο ίδιος εκτεθειμένους. It sucks να είσαι ΔΗΣΥ και να μην έχεις τον ΔΗΣΥ ενώ ξέμεινες με τα ορφανά του κέντρου που δεν μπορούν να περάσουν ούτε κουρτίνες, πόσο μάλλον νομοσχέδια. 

Και το πιο τραγικό είναι πως (κάνει πως) δεν καταλαβαίνει γιατί δεν τον αφήνουν να κάνει ό,τι κι οι προηγούμενοι. Γιατί ξαφνικά όλοι θέλουν να είναι... σωστός και ηθικός όταν για δεκαετίες αρκούσε κάποιος να είναι νόμιμος ή τουλάχιστον να έδειχνε έτσι. Αντιδρά λες και το “νέο και διαφορετικό” που υποσχέθηκε προεκλογικά θέλει να ισχύει από τον... επόμενο Πρόεδρο, τύπου “είπαμε κι εμείς μια μαλακία περί διαφορετικού, αμέσως να τη δέσετε κόμπο” (όχι τον ΥΠΕΞ). Και τώρα ο ΓΕ καλεί να επιστρέψει 40 με 50 χιλιάρικα αυτόν που δεν αποποιήθηκε τη σύνταξη 1013 ευρώ που παίρνει ως δημόσιος υπάλληλος από τα 45(!) του “γιατί έχει ανάγκες” (που δεν πληρώνει ούτε βενζίνη για τις μετακινήσεις της οικογένειας).

Προσθέστε σε όλα αυτά τον Ακάμα που (παρα)βιάζεται συστηματικά, τον ρατσισμό που έχει πλέον εξαπλωθεί οριζόντια σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, τα σχολικά λεωφορεία που λαμπαδιάζουν, τους τσαμπουκάδες του Αττίλα στη νεκρή ζώνη και τα “αόρατα” (I shit you not) μέτρα της κυβέρνησης, το City of Dreams που ο ίδιος εγκαινίασε να μετατρέπεται σε PR nightmare, τα Cyprus Confidential, τον πάτο των Κυπρίων μαθητών σε θετικές επιστήμες και γλώσσα, το Κυπριακό στον αναπνευστήρα (και την ατολμία να το απαλλάξει απ’ τη μιζέρια του), τον ρόλο κομπάρσου/φτωχού συγγενή στην πρόσφατη ελληνοτουρκική προσέγγιση, τα συνεχή μπλόκα της Βουλής και τη μόνιμη ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών του,  καταλαβαίνετε υποθέτω γιατί δεν θέλει ο άνθρωπος να μένει στο νησί και συναγωνίζεται την Taylor Swift σε περιοδείες για να πουλήσει τον ανθρωπιστικό διάδρομο της Γάζας δείχνοντας πιο απελπισμένος κι από πωλητή Segway. 

Είναι να τον αδικείς;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top