ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έλαβες ακόμα το δέμα σου από το εξωτερικό; Οι λόγοι που καθυστερεί - Αναλυτικά η διαδικασία παραλαβής

Δεν έλαβες ακόμα το δέμα σου από το εξωτερικό; Οι λόγοι που καθυστερεί - Αναλυτικά η διαδικασία παραλαβής

Καθυστερήσεις στην παραλαβή δεμάτων από το εξωτερικό, που πολλές φορές μπορεί να αφορούν και σε μήνες, καταγγέλλουν πολίτες.

Σε μια προσπάθεια να μάθουμε τον λόγο αυτών των καθυστερήσεων, τo ThemaOnline επικοινώνησε τόσο με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία όσο και με την ACS Courier.

Τι απαντούν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Παύλος Παυλίδης ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που μπορεί να έχει σημειωθεί καθυστέρηση στην παραλαβή ενός δέματος είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προχώρησαν τις τελευταίες μέρες διανομείς των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

Επιπλέον, ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι οι γιορτές αποτελούν περίοδο αιχμής στην οποία αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερος όγκος δεμάτων από ότι συνήθως.

«Αν υπάρξει μεγάλος όγκος τώρα τις γιορτές ακόμα και με τους διαθέσιμους πόρους, μπορεί να υπάρχει κάποια καθυστέρηση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Παυλίδης σημείωσε ευθύνη στις καθυστερήσεις έχουν και οι απουσίες/απώλειες προσωπικού στα ταχυδρομεία καθώς και οποιεσδήποτε κάποια καθυστερήσεις που μπορούν να παρουσιαστούν στο εξωτερικό, πριν έρθει στην Κύπρο.

Πάντως ο κ. Παυλίδης διαβεβαίωσε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις όπως υπήρχαν παλαιότερα, όταν έρχονταν κοντέινερ με μεγάλο όγκο δεμάτων και δεν μπορούσε να γίνει έγκαιρη διαχείριση.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παυλίδης εξήγησε την διαδικασία που ακολουθείτε για να έρθει ένα δέμα από το εξωτερικό στην Κύπρο.

«Τα ταχυδρομικά δέματα που φθάνουν στην Κύπρο αεροπορικώς, μας τα παραδίδουν οι αερογραμμές από το ανταλλακτήριο, αν έρθουν με πλοίο στα κοντέινερ, παραλαμβάνονται στο ανταλλακτήριο. Μετά ειδοποιούμε τον πελάτη με αυτόματα ειδοποίηση ότι έφθασε το δέμα και αν θέλει με διαφορετικό τρόπο από κατ' οίκον παράδοση να το παραλάβει. Τα δέματα προωθούνται την ίδια ή την επόμενη μέρα το πρωί στα επαρχιακά γραφεία και από εκεί ξεκινά η διαδικασία διαλογής», σημείωσε.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, αν τα δέματα είναι από τρίτες χώρες, τότε θα πάνε στο Τελωνείο για να ξεκινήσει η διαδικασία της διαχείρισης.

«Αν πρέπει να τα δει το τελωνείο, θα τα κρατήσει το τελωνείο. Μόλις τα απελευθερώσει, μπαίνουν στην ροή να προχωρήσουν. Αν πρέπει να πληρωθούν δασμοί, θα ενημερωθεί ο πελάτης να πληρώσει είτε online είτε από το γραφείο που θα το παραλάβει», συμπλήρωσε.

Τι απαντά η ACS Courier

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACS Courier, Χριστόφορος Ποταμίτης ανέφερε ότι υπάρχουν γενικά καθυστερήσεις λόγω του τεράστιου όγκου αποστολών από το εξωτερικό.

«Στην Ευρώπη τώρα παρατηρείται καθυστέρηση γενικά. Βλέπουμε και στην Ελλάδα ότι το ίδιο ισχύει, όπου βλέπουμε καθυστερήσεις μέχρι και δέκα μέρες. Στην Κύπρο είναι ακόμα περισσότερες μέρες οι καθυστερήσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ποταμίτη, οι καθυστερήσεις παρατηρούνται λόγω των γιορτών, με την ACS Courier να είχε προετοιμαστεί για μια αύξηση γύρω στο 10-15% που παρατηρείται κάθε χρόνο, ωστόσο φέτος κατεγράφη αύξηση γύρω στο 35%.

«Από το Black Friday και μετά χειροτέρεψε η κατάσταση. Πριν από το Black Friday ήμασταν εντάξει με 1-2 μέρες παράδοση δέματος», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Ποταμίτης αναφέρθηκε στα δέματα για τα οποία καταγράφεται η περισσότερη καθυστέρηση.

«Τα δέματα που έρχονται από Κίνα δεν έρχονται κατευθείαν Κύπρο πάνε στην Ευρώπη σε συγκεκριμένα σημεία στο Άμστερνταμ και στη Βουδαπέστη. Εκεί γίνονται εκτελωνισμό και μετά πάνε οδικώς Ελλάδα και μετά έρχονται αεροπορικώς στην Κύπρο. Από αυτή την διαδικασία χάνονται 10-15 μέρες για παράδοση», επεσήμανε.

Καταληκτικά, ο κ. Ποταμίτης ανέφερε ότι για να αντιμετωπίσει αυτές τις καθυστερήσεις, η ACS δημιούργησε άμεσα καινούργια σημεία.

«Δημιουργήσαμε κάποια προσωρινά σημεία για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Για παράδειγμα σε Λευκωσία και Λεμεσό προσθέτουμε τα Σαββατοκύριακα προσωρινά σημεία μόνο για παραλαβές δεμάτων», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top