ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Ζητά ανασύνταξη, επανακαθορισμό Κυπριακού, επιδιώξεων και στόχων

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Ζητά ανασύνταξη, επανακαθορισμό Κυπριακού, επιδιώξεων και στόχων

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην Εγκύκλιο των Χριστουγέννων εκφέρει τη γνώμη της Εκκλησίας, ότι η επιδίωξη έναρξης συνομιλιών με τους όρους του κατακτητή είναι άκρως επικίνδυνη και "θα μας αφήσει εκτεθειμένους στη διεθνή κοινότητα, όταν ο κατακτητής θα υπαναχωρήσει και πάλιν, προβάλλοντας νέες αξιώσεις".

Προσθέτει ότι οφείλουμε να επιλέξουμε νέα πορεία, που να επανατοποθετεί το Κυπριακό στις σωστές του διαστάσεις, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, να επανακαθορίσουμε στόχους και επιδιώξεις, να ανασυνταχθούμε.

Επίσης αναφέρεται σε όσους μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για διαμονή και διασκέδαση στα κλεμμένα ξενοδοχεία των Ε/κ, ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο, ενισχύοντας την κατοχή και την οικονομία της και πολύ περισσότερο προς αυτούς που ξεπουλούν την περιουσία τους στην κατοχική δύναμη, διατυπώνοντας τη θέση ότι ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, υπόκεινται σε προσωπικές ταπεινώσεις και εθνικό εξευτελισμό.

Προσθέτοντας ότι η κατανόηση των μηνυμάτων της ενανθρώπησης του Θεού είναι απαραίτητη και για αφύπνιση από τον εθνικό λήθαργο στον οποίο περιπέσαμε, αναφέρει ότι δεν πρέπει να αυταπατούμαστε και ξεγελιούμαστε από ψευδείς εξαγγελίες καλής γειτονίας εκ μέρους της Τουρκίας.

Σημειώνει ότι ο τελικός και αμετάθετος στόχος της Τουρκίας παραμένει η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την όλη στάση της, μέσα από τις προβαλλόμενες συνεχώς νέες αξιώσεις, τον συνεχιζόμενο εποικισμό, τη διοχέτευση καθημερινά στις ελεύθερες περιοχές εκατοντάδων λαθρομεταναστών, τις προκλήσεις στη νεκρή ζώνη και άλλα πολλά.

Περαιτέρω αναφέρει πως οι κοινές προσπάθειες Κύπρου και Ελλάδας, καθώς και των απανταχού της γης Ελλήνων, πρέπει να έχουν ως στόχο τη διεκδίκηση και για τον κυπριακό λαό των όσων απολαμβάνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι και όλος ο ελεύθερος κόσμος.

Επισημαίνει πως οι άλλοι Ευρωπαίοι δικαιούνται ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διερωτάται γιατί οι Ε/κ να μην μπορούν να απολαμβάνουν κάτι τέτοιο στην πατρίδα τους.

Προσθέτει πως οι συνεχείς υποχωρήσεις δεν εξευμενίζουν τον κατακτητή, ούτε και οδηγούν σε λύση, αλλά οδηγούν σε τουρκοποίηση του τόπου και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αφού κάνει ιστορική και θεολογική ανάλυση στην ενανθρώπιση του Θεανθρώπου και τα μηνύματα που περιέχονται απονέμει πατρική ευλογία προς όλους, ιδιαίτερα τους εμπερίστατους, τους αγνοούμενούς, τους οποίους "δεν θεωρούμε, χωρίς ενδελεχή έρευνα, νεκρούς, καθώς και τους συγγενείς τους, τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες συμπατριώτές μας".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top