ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη εγκλωβισμένη του Κορμακίτη

Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη εγκλωβισμένη του Κορμακίτη

Τελέστηκε την Τετάρτη στον Συγκαθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη η κηδεία της γηραιότερης εγκλωβισμένης του χωριού, Χριστίνας Φοραδάρη, η οποία απεβίωσε την Πρωτοχρονιά, σε ηλικία 103 ετών.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτησαν τη Χριστίνα Φοραδάρη, η οποία γεννήθηκε και έζησε στον Κορμακίτη, αλλά απεβίωσε μακριά από το αγαπημένο της χωριό, στο Ίδρυμα Άγιος Αντώνιος όπου διέμενε τους τελευταίους επτά μήνες, αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη παρέστη στην κηδεία η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους.

Στον επικήδειό της λόγο εξέφρασε τη συγκίνηση, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της, "αποχαιρετώντας μια γυναίκα σύμβολο για τον Κορμακίτη, μια εμβληματική προσωπικότητα του κατεχόμενου Μαρωνίτικου χωριού".

Όπως ανέφερε η κ. Αριστοτέλους, η Χριστίνα Φοραδάρη  γεννήθηκε το 1922 και έζησε ένα ολόκληρο αιώνα στον Κορμακίτη και μετά την τουρκική εισβολή, παρέμεινε στον τόπο της.

«Έμαθε στα παιδιά, στα εγγόνια και στα δισέγγονά της, τι σημαίνει να αγαπάς τις ρίζες σου, τον τόπο σου, κάθε στενό του χωριού σου, εκεί όπου έπαιζες σαν παιδί, που ονειρεύτηκες, που έζησες ολόκληρη τη ζωή σου», ανέφερε η κ. Αριστοτέλους.

«Σε αυτή τη γυναίκα δίνουμε την υπόσχεση πως θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για δημιουργία Στέγης Ηλικιωμένων στον Κορμακίτη, ώστε οι εγκλωβισμένοι μας να παραμένουν στον τόπο τους. Αυτό θέλουν. Αυτό ήθελε και η Χριστίνα» συνέχισε η κ. Αριστοτέλους. 

Καταλήγοντας, η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Χριστίνα Φοραδάρη, στηρίζει εμπράκτως τους εγκλωβισμένους μας. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει αρκετά, αλλά θα γίνουν ακόμη περισσότερα για τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες που εδώ και 49 χρόνια κρατούν ζωντανά τα Μαρωνίτικα χωριά μας. 

Η κα Αριστοτέλους κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top