ΔΙΕΘΝΗ

Δώρο Θεού το κρασί, παραδέχεται και ο Πάπας Φραγκίσκος

Δώρο Θεού το κρασί, παραδέχεται και ο Πάπας Φραγκίσκος

Μια πραγματική πηγή χαράς, ένα «δώρο Θεού» είναι το κρασί για όσους το πίνουν είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενθουσιάζοντας τους Ιταλούς οινοπαραγωγούς.

Ο Φραγκίσκος έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια ιδιωτικής ακρόασης στο Βατικανό με οινοπαραγωγούς από όλη την Ιταλία, γράφει ο Guardian.

Καλωσορίζοντας το ακροατήριό του είπε ότι «το κρασί, η γη, η ικανότητα του αγρότη και η επιχειρηματικότητα είναι δώρα του Θεού - ο Δημιουργός τα εμπιστεύτηκε σε εμάς επειδή με την ευαισθησία και την ειλικρίνειά μας τα κάνουμε πραγματική πηγή χαράς».

Ωστόσο, ο Πάπας κάλεσε τους οινοπαραγωγούς να προβληματιστούν σχετικά με τις ηθικές ευθύνες που συνεπάγεται η εργασία τους, όπως το να συμπεριφέρονται στους εργαζόμενούς τους και στο περιβάλλον με σεβασμό, ενθαρρύνοντας παράλληλα την υγιή κατανάλωση.

Η Ιταλία αντιδρά στις προτάσεις να γίνουν υποχρεωτικές σε ολόκληρη την ΕΕ οι προειδοποιήσεις για την υγεία στα αλκοολούχα ποτά, αφού η Ιρλανδία έλαβε το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υιοθετήσει το μέτρο. Η κίνηση της Ιρλανδίας, η οποία συνάντησε τη διαμαρτυρία της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων έξι κρατών της ΕΕ, θα οδηγήσει στην τοποθέτηση προειδοποιητικών ετικετών για την υγεία στις φιάλες κρασιού, μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών από το 2026.

Ο Φραγκίσκος έχει υποστηρίξει την κατανάλωση κρασιού και στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια παπικής ακρόασης το 2016, είπε ότι το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γαμήλιας γιορτής, γιατί διαφορετικά «οι νεόνυμφοι ντρέπονται: φανταστείτε να τελειώνετε το γαμήλιο πάρτι πίνοντας τσάι».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top