ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο από το βράδυ της Κυριακής η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Στην Κύπρο από το βράδυ της Κυριακής η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Στην Κύπρο φθάνει την Κυριακή το βράδυ της Κυριακής η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ σύμφωνα με τον ΟΗΕ στην Κύπρο.

Πρόκειται για την πρώτη της επίσκεψή της στο νησί μετά την ανακοίνωση του διορισμού της εντολής της στις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην έδρα του οργανισμού Στέφαν Ντουζάρικ, στις 30 Ιανουαρίου, η κ. Ολγκίν, θα συναντηθεί με τον Ε/κ ηγέτη και τον Τ/κ ηγέτη, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ αντίστοιχα.

Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της, θα έχει επίσης επαφές με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών, από τοπικούς παράγοντες έως την κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ομάδων γυναικών και νέων.

Με την άφιξη στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, η Κυβέρνηση σημειώνει ότι ξεκινά μια περίοδος κινητικότητας στο Κυπριακό στην οποία η Κυβέρνηση προσέρχεται με ειλικρινή πολιτική βούληση, όπως δήλωσε ήδη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σημείωσε ότι αυτή ήταν και η επιδίωξη από την πρώτη στιγμή. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, είπε ο Εκπρόσωπος, «και σε αυτή τη νέα περίοδο εμείς προσερχόμαστε με ειλικρινή πολιτική βούληση, ούτως ώστε να συμβάλουμε καταλυτικά στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί σύμφωνα και με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top