ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας

Στην Κύπρο ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας, Πάμπλο Ερνάντεζ ντε Κος το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Ισπανός Κεντρικός Τραπεζίτης θα επισκεφθεί την Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνου Ηροδότου. Οι δύο Διοικητές θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωζώνη αλλά κι ευρύτερα, ενώ θα εξεταστούν και τρόποι ενίσχυσης της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Κεντρικών Τραπεζών.

Επιπρόσθετα, ο κ. ντε Κος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό και εκπροσώπους των σημαντικότερων τομέων της κυπριακής οικονομίας με τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις.

Ο Πάμπλο Ερντάντεζ ντε Κος, πέραν από Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για θέματα τραπεζικής εποπτείας, μίας επιτροπής η οποία καθορίζει τα διεθνή τραπεζικά πρότυπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία, εποπτεία και πρακτικές του τραπεζικού τομέα ώστε να διασφαλίζεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top