Στην Κύπρο ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας

Στην Κύπρο ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας, Πάμπλο Ερνάντεζ ντε Κος το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Ισπανός Κεντρικός Τραπεζίτης θα επισκεφθεί την Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνου Ηροδότου. Οι δύο Διοικητές θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωζώνη αλλά κι ευρύτερα, ενώ θα εξεταστούν και τρόποι ενίσχυσης της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Κεντρικών Τραπεζών.

Επιπρόσθετα, ο κ. ντε Κος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό και εκπροσώπους των σημαντικότερων τομέων της κυπριακής οικονομίας με τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις.

Ο Πάμπλο Ερντάντεζ ντε Κος, πέραν από Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για θέματα τραπεζικής εποπτείας, μίας επιτροπής η οποία καθορίζει τα διεθνή τραπεζικά πρότυπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία, εποπτεία και πρακτικές του τραπεζικού τομέα ώστε να διασφαλίζεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.