ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Κερύνειας ο Ιωσήφ (Άκης) Βιολάρης - Δείτε το βιογραφικό του

Κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Κερύνειας ο Ιωσήφ (Άκης) Βιολάρης - Δείτε το βιογραφικό του

Μήνυμα σε όλους τους Κερυνειώτες έστειλες ο Ιωσήφ (Άκης) Βιολάρης ο οποίος εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για την θέση του Δημάρχου Κερύνειας.

Αγαπητοί Κερυνειώτες, Κερυνειώτισες

Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου, εξαγγέλω την υποψηφιότητά μου για την θέση του Δημάρχου Κερύνειας, μια θέση που αποτελεί σύμβολο του αγώνα για απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας και επιστροφή στην πόλη και στην επαρχία μας.

Μέχρι τα 18 μου χρόνια ήμουν μόνιμος κάτοικος της Κερύνειας. Λόγω της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής, το 1974, εξαναγκάστηκα να εγκαταλείψω την πόλη μας, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας.

Είχα την τιμή και την χαρά να υπηρετήσω την Κερύνεια απο τις θέσεις του Εφόρου και του Γραμματέα της Σχολικής Εφορείας, από το 2005 μέχρι το 2010.
Από το 2016 μέχρι σήμερα, υπηρετώ την Κερύνεια από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Επιτροπής Διαφώτισης του Δήμου Κερύνειας και από τη θέση του Σχολικού Εφόρου Κερύνειας.

Μεταξύ των όρων εντολής της Επιτροπής Διαφώτισης του Δήμου μας είναι η διοργάνωση του Ετήσιου Συμποσίου με θέματα που αφορούν και απασχολούν τους Κερυνειώτες, με πρωταρχικό την Επιστροφή στην Κερύνεια, η διοργάνωση επισκέψεων αντιπροσωπειών του Δήμου, καθώς και εκδηλώσεων, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, στην Ελλάδα, στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στην Αυστρία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Ομογένεια κ.ά.

Κύριοι στόχοι μου, ως Δήμαρχος της Κερύνειας, νοουμένου ότι θα έχω την εντολή σας :
• Πρωτίστως η συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση της πόλης και επαρχίας μας και επιστροφή στην Κερύνεια, με κατοχυρωμένα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κερυνειωτών (Ελληνοκυπρίων Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων).
• Η αναβαθμισμένη λειτουργία του Γραφείου Ειρηνικής Επιστροφής του Δήμου Κερύνειας, με την απαραίτητη και συγκινητική συνδρομή των πολλών εθελοντών και εθελοντριών, που δήλωσαν παρόντες και παρούσες.
• Η ευημερία και η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των Κερυνειωτών (εκτοπισμένων και προσφύγων) μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής μας.
• Η συντήρηση και ανακαίνιση του κτηρίου δίπλα από το προσωρινό οίκημα του Δημαρχείου μας και δημιουργία εκεί Πολιτιστικού Κέντρου, Βιβλιοθήκης, και χώρου Εκδηλώσεων και Εκθέσεων.
• Η περαιτέρω συντήρηση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κερύνεια, όπως εκκλησιών, κοιμητηρίων, κάστρων κ.ά.
• Η ανέγερση οίκου ευγηρίας και αποκατάστασης Κερυνειωτών, σε γη που μας έχει παραχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Λευκωσία (Δήμος Γερίου).

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο πατέρας μου, ανώτερος αστυνόμος Μιλτιάδης Βιολάρης και η μητέρα μου, Ελένη , της οικογένειας του Μητροπολίτη Κερύνειας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Β’, ζούσαν στην Κερύνεια από το 1956 μέχρι το 1974 (με απουσία από το 1959 μέχρι την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω τιμωρητικής μετάθεσης του πατέρα μου στη Λευκωσία από την αποικιοκρατική Κυβέρνηση, για την συμμετοχή του στον αγώνα της ΕΟΚΑ).

Το 1967 η οικογένεια επανήλθε στην Κερύνεια αφού ο πατέρας μετατέθηκε ξανά ως Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής και αργότερα Αστυνομικός Διευθυντής της Επαρχίας Κερύνειας, μέχρι την σύλληψή του από τους πραξικοπηματίες στις 15 Ιουλίου του 1974.

Φοίτησα στο Δημοτικό και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο της πόλης μας, από όπου αποφοίτησα το 1974.

Μετά από την θητεία μου στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησα ως έφεδρος ανθυπολοχαγός Διαβιβάσεων, έκαμα εγγραφή στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησα το 1982.

Από το 1982 διατηρώ Ιδιωτικό Οδοντιατρείο στην Λευκωσία, το οποίο μετονομάστηκε, το 2006, σε ''Implant Dentistry Centre at Nicosia''
Το 1996 μετεκπαιδεύτηκα στην εμφυτευματολογία στο Faulkner Hospital της Βοστώνης των ΗΠΑ και το 2006 στην Αμερικανική Ακαδημία Εμφυτευματολογίας (American Academy of Implant Dentistry).

Διετέλεσα επί σειράν ετών Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας – Κερύνειας, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιάτρων Κύπρου.

Είμαι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Εμφυτευματολογίας (American Academy of Implant Dentistry) και της Εμφυτευματολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαφώτισης του Δήμου Κερύνειας, μέλος της Σχολικής Εφορείας Κερύνειας, Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» και μέλος της χορωδίας του Σωματείου.

Είμαι νυμφευμένος με την Οδοντίατρο Αναστασία Πεγιάζη, από το Καζάφανι Κερύνειας.

Τα τρία παιδιά μας, ο Μιλτιάδης (Δικηγόρος), η Μόρφω (Εγκεκριμένη Λογίστρια) και η Ελένη (Μαθηματικός) ανήκουν στην μεγάλη ομάδα εθελοντών του Γραφείου Επιστροφής του Δήμου Κερύνειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top