ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊνμάιερ: Πήγε στο Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ - Παρακολούθησε το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της Γερμανικής

Σταϊνμάιερ: Πήγε στο Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ - Παρακολούθησε το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της Γερμανικής

O Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου παρακολούθησε το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της Γερμανικής, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου κατά τη φετινή σχολική χρονιά.  

Ο κ. Steinmeier πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 11 μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Γερμανός Πρόεδρος στην Κύπρο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών. Η ένταξη στο πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου της επίσκεψης σε σχολείο για παρακολούθηση του πιλοτικού προγράμματος καταδεικνύει την ενίσχυση που παρατηρείται κατά τα τελευταία χρόνια, στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Γερμανίας στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Τον Γερμανό Πρόεδρο υποδέχτηκε στο σχολείο κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ κ. Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, καθότι η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου απουσιάζει στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Γερμανός Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μάθημα και να συνομιλήσει με μαθητές και μαθήτριες, ενώ στη συνέχεια συζήτησε με την κυπριακή αντιπροσωπεία για τις προοπτικές του πιλοτικού προγράμματος αλλά και ευρύτερα για τη συνεργασία Κύπρου-Γερμανίας στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Το ΥΠΑΝ, αναγνωρίζοντας τα οφέλη της πολυγλωσσίας στον σύγχρονο κόσμο, εφαρμόζει πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας σε συγκεκριμένα Γυμνάσια και Λύκεια της Λευκωσίας και της Λεμεσού από την τρέχουσα σχολική χρονιά. Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες για εκμάθηση της Γερμανικής σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς και για πιστοποίηση του επιπέδου εκμάθησής της, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου. Πρόθεση του ΥΠΑΝ είναι η αξιολόγηση και η σταδιακή επέκταση του προγράμματος και σε σχολεία των υπόλοιπων επαρχιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top